WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Duurzame sint vieren

Nog even en de sint komt weer met zijn pieten naar Nederland. Kinderen kunnen niet wachten tot ze hun schoen mogen zetten of totdat het heerlijke avondje is gekomen. Maak er dit jaar een duurzame sint van met duurzame cadeaus en chocoladeletters! Hoe je dat doet? Wij geven een aantal tips om een duurzame sint te vieren.

duurzame sinterklaas vieren

(h)eerlijk sinterklaassnoep

Bij het sinterklaasfeest horen natuurlijk chocoladeletters en pepernoten. Maar niet alle chocolade wordt geproduceerd onder goede arbeidsomstandigheden en op een duurzame manier. Tony’s chocolonely doet dit wel! Zij maken (h)eerlijke chocoladeletters zonder bijsmaak. Meer een fan van pepernoten? Bij de Albert Heijn kun je een nu biologische kruidnoten kopen, of maak ze zelf. Klik hier voor het biologische pepernoten recept.

Duurzame cadeaus

Het geven van een cadeau wordt nog leuker als het cadeau onder goede omstandigheden en op een duurzame manier is gemaakt. WAAR heeft een groot assortiment aan duurzame artikelen van woonaccessoires, sieraden tot eten en boeken. Allemaal met een bijzonder verhaal. Naast fair-trade producten, bestaat het assortiment ook uit biologisch, ecologisch en gerecyclede artikelen. Maak niet alleen je geliefde blij, maar maak tegelijkertijd ook de wereld een stukje mooier!

Surprises

De creatievelingen onder ons zetten met sinterklaas de mooiste surprises in elkaar. Ook dit kan op een duurzame manier. Gebruik oud papier voor papier maché of knip een leeg frisdrankblikje in stukjes als stevige body van een surprise. Pak ook de cadeautjes duurzaam in met bijvoorbeeld oude kranten. Lees hier meer over originele en duurzame inpakmanieren.

Bron: servewithcream.com / scrapdelight.nl

nog meer: wooninspiratie