WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

duurzaam BBQ-en

Verantwoord, biologisch en duurzaam. Wanneer je dit leest, denk je in eerste instantie niet aan een lekkere BBQ. Toch kan barbecueën op een zomerse dag ook op een duurzame manier worden gedaan. En daar is echt niet veel voor nodig!

duurzaamBBQ-en duurzaamBBQ-en duurzaamBBQ-en

Milieubewust BBQ-en

Misschien heb je er nooit bij stilgestaan, maar barbecueën is erg schadelijk voor het milieu. Denk alleen al aan het verbranden van de kolen, om het vlees te grillen dat – als het lekker doorbakken is -op een plastic bordje terecht komt. Nee, barbecueën is verre van milieubewust. Gelukkig kun je voortaan al met een paar kleine aanpassingen op een milieuvriendelijke manier barbecueën.

Duurzaam Barbecueën

Allereerst is het belangrijk om de BBQ aan te passen op het gezelschap. Ben je met een klein gezelschap, dan is een grote BBQ overbodig. Zo voorkom je niet alleen verspilling van de brandstof, maar bespaar je bovendien het milieu op onnodige broeikasgassen.

Flamy kokosbriketten

Op zoek naar een milieubewuste brandstof? Dan zit je met de kokosbriketten van Flamy helemaal goed. Deze zijn op ecologische wijze geproduceerd uit – jawel – de schil van een kokosnoot. Bovendien vlammen de briketten niet, waardoor het vlees nooit meer zal verbranden. 1 kg Flamy staat gelijk aan 3 kg houtskool en is genoeg voor een barbecue met 6 mensen. Naast ecologisch dus ook economisch verantwoord!

Lekker biologisch

Een échte BBQ is geen BBQ zonder een lekker stukje vlees op de grill. Maar zorg er dan wel voor dat het vlees verantwoord en biologisch is. Nog beter is natuurlijk een barbecue zonder vlees. Vegetarische burgers en worstjes zijn een uitstekende plaatsvervanger. Ook groenten lenen zich uitstekend voor de grill. Zin in vis? Check eerst even de viswijzer en koop geen bedreigde vissoorten.

Verantwoord genieten!

Voortaan kun jij met deze tips verantwoord genieten van een lekkere barbecue in je eigen achtertuin. Op zoek naar een duurzaam BBQ cateringbedrijf voor een grotere groep? Dan ben je aan het juiste adres bij Smokey Goodness! Lees op de website meer over hun duurzame aanpak.

Meer tips en handige BBQ adresjes? Kijk eens op startpagina.nl!

Bron: Milieucentraal Smokey Goodness |  Flamy

nog meer: wooninspiratie