WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Gespot op de Dutch Design Week: Dopper

Wie kent de waterfles van Dopper nu niet? Dopper is de afgelopen jaren enorm gegroeid en heeft Nederland ervan overtuigd dat we de plastic waterflesjes achterwege moeten laten.

Dopper

dopper

Geschiedenis Dopper

In 2009 zag Merijn Everaarts, oprichter van Dopper, een documentaire over ‘plastic soep’. Hierin zie je de enorme hoeveelheid plastic die in onze oceanen drijft. Hij was zo geschrokken van deze documentaire dat hij er iets aan wilde doen. Hij verbaasde zich erover dat zo veel mensen petflesjes kochten met duur bronwater. Hij was van mening dat het beste water gewoon uit de kraan komt. Daarom kwam hij met het idee voor een fles voor kraanwater.

Het enige wat nog nodig was, was een ontwerp voor de waterfles. Aangezien water van iedereen is, mocht iedereen een ontwerp voor een duurzame waterfles inzenden. De enige eisen die aan het ontwerpen van de fles zaten waren dat het duurzaam en makkelijk schoon te maken moest zijn. De naam van de waterfles stond wel al vast: Dopper. Nadat ze honderd ontwerpen binnengekregen hadden, is er één ontwerp uitgekozen tot winnaar: het ontwerp van Rinke van Remortel.

Dutch Design Week 2014

In Nederland worden in een kwartier tijd 5000(!) plastic flesjes weggegooid. Dopper wilde graag duidelijk maken hoeveel dit wel niet is en heeft daarom op de Dutch Design Week een golf gemaakt van 5000 plastic flesjes. Op die manier probeert Dopper bewustzijn te creëren in Nederland.

De waterfles van Dopper is gemaakt van polypropyleen en is BPA-vrij. De waterfles is dus gemaakt zonder giftige afvalstoffen en ook zonder plastic. Daarnaast kan de Dopper waterfles gewoon in de vaatwasser. Verder is het tuitje van de fles even groot als een normale Spa blauw petfles. De waterfles van Dopper drinkt dus precies hetzelfde als een plastic waterflesje, maar is veel beter voor het milieu.

De Dutch Design Week is van 18 t/m 26 oktober 2014 in Eindhoven. Hier vind je onder andere allerlei projecten die mensen bewuster moeten maken van duurzaamheid, waaronder deze golf van plastic flesjes van Dopper. Neem zelf dus ook zeker een kijkje als je er de tijd voor hebt! Voor meer informatie: www.ddw.nl.

Bron: Dopper / mindjoy.nl

nog meer: wooninspiratie