WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Do Goodie Bag

Een plastic tas bij je net nieuw gekochte kleding, een tasje in de supermarkt of gewoon een tas om even handig wat spulletjes in mee te nemen. Tasjes gebruiken we regelmatig. Allemaal plastic tasjes, niet duurzaam, niet recyclebaar en dus slecht voor het milieu. De oplossing is de Do Goodie Bag!

do goodie bag do goodie bag

Do Goodie Bag

Alleen al in Amsterdam worden jaarlijks 280 miljoen plastic tassen gebruikt. De stichting Do Goodie Bag wil dit cijfer naar beneden halen. Deze stichting wordt gesteund door de Gemeente Amsterdam. Do Goodie Bag wil een substantiële bijdrage leveren aan het milieu en het plasticprobleem onder de aandacht brengen. Om dit cijfer naar beneden te halen, moet er natuurlijk wel een alternatief zijn. Hier is over nagedacht. Het alternatief is de Do Goodie Bag. De Do Goodie Bag is sterk en past goed in je jaszak of handtas.

Plastic Soup

Het gebruik van plastic is gevaarlijker dan je in eerste instantie denkt. Doordat men veel plastic op straat laat slingeren komt dit uiteindelijk in de oceanen terecht. Dit plastic vergaat moeilijk en dieren kunnen het plastic zien als voedsel. De plastic brei in de oceanen heeft de grootte van tweemaal de Verenigde Staten. De Plastic Soup Foundation is een organisatie die deze toenemende verontreiniging tegengaat.

Samenwerken

De Plastic Soup Foundation en Do Goodie Bag hebben dus met elkaar te maken. Om de Plastic Soup tegen te gaan, moet er minder plastic in omloop komen. De oplossing is de Do Goodie Bag als vervanger voor de vervuilde plastic tas.

Design

Regelmatig krijgt de Do Goodie Bag een nieuwe uitstraling. Do Goodie Bag nodigt ieder halfjaar een jonge kunstenaar of designer uit om een nieuw ontwerp te maken voor de Do Goodie Bag. Het resultaat is een unieke en duurzame tas waarmee je gezien mag worden. Het bovenstaande design is deze zomer te spotten.

Bestellen

Wil jij de Do Goodie Bag ook gaan gebruiken? Bestel de duurzame tas hier.

nog meer: wooninspiratie