WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Boek een duurzame vakantie

Vakantie is leuk, vakantie is ontspannend en vakantie is op z’n tijd ook broodnodig! En zeg nou zelf, wegdromen bij fijne vakantievooruitzichten doen we allemaal graag. Ben jij al druk bezig met de zoektocht voor jouw vakantiebestemming deze zomer? Sta je er dan bij stil wat de impact van jouw vakantie op het milieu en de aarde kan zijn? Wij geven je tips om dit jaar te kiezen voor een duurzame vakantie.

duurzame vakantie

Green Passport

Je duurzame vakantie begint met The Green PassPort, een initiatief van UNEP. Het maakt je bewust van de welbekende footprint die je achterlaat in het tropische strandzand of knisperende sneeuw van jouw vakantiebestemming. Een goede voorbereiding is het halve werk! Het paspoort is jouw groene handleiding en geeft je achtergrondinformatie en handige tips voor alle stadia van je duurzame vakantie: de planning, aankomst, terugreis en thuiskomst. Je reist lezend langs alle nuttige informatie en begrijpt bij de finishlijn hoe jouw vakantiebeslissingen een groot verschil kunnen maken voor de aarde. Op de website vind je meer aanvullende informatie. Eén ding is zeker: met dit groene paspoort laat elke douane je blind door.

Duurzame vakantie met Green Globe

Je zoekt naar een duurzame bestemming die voldoet aan al je vakantiewensen, maar helaas je zoektocht duurt eindeloos en je eindigt zonder resultaat. Breng dan een bezoek aan de website van Green Globe. Wat je daar moet doen? Zoeken op land en voilà de beste duurzame resorts, hotels en attracties drijven naar boven. Door te reizen met Green Travel Globe reis beleef je niet alleen je droomvakantie op de meest unieke bestemmingen, maar draag je ook je steentje bij aan een betere toekomst voor de mensen en plaatsen die je bezoekt. Ook te downloaden als app.

Milieu Centraal

Volgens Milieu Centraal kan lekker vakantie vieren goed samengaan met aandacht voor het milieu. En wij zijn het daar zeker mee eens! Kijk eens naar je vervoermiddel, dit is de hoofdrolspeler wanneer het om milieubelasting gaat. De minder milieubelastende vervoermiddelen zijn de touringcar, de internationale trein en een auto waarin alle zitplaatsen bezet zijn. Meer wetenswaardigheden over en duurzame vakantie vind je in de vakantiespecial van Milieu Centraal.

Bron: The Green PassPort | ANWB

nog meer: wooninspiratie