WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Dutch Design Week top 5

Deze week staat Eindhoven weer in het teken van de Dutch Design week. Het grootste design evenement in Noord-Europa presenteert werk en ideeën van meer dan 2400 ontwerpers. En wij waren daar bij! Om je alvast een stukje op weg te helpen delen wij vandaag onze vijf tips.broeikast ddw

1. Broeinest

In het Broeinest vind je producten die zijn gemaakt op basis van het assortiment bouwmaterialen van Baars & Bloemhoff. Het resultaat? Strakke en basic vormen met een stoere uitstraling.

2. Vershal

Zin gekregen in iets lekkers? Dan zit je bij de Vershal goed! Zo vind je er De Mannen van Deeg. Verroeste ijzeren platen, robuust steigerhout, juten zakken en lederen sloven is het eerste wat je opvalt als je bij De Mannen van Deeg staat.  Naast lekker brood, hebben ze ook lekkers voor het oog! En ben je fan van hangplanten? In de Vershal vind je, naast al het eten Garden Galore, waar je alles vindt voor je eigen binnentuintje.

Hangplanten ddw

3. Piet Hein Eek

Piet Hein Eek werd bekend met zijn kast van sloophout, die inmiddels de Klassieke Kast in Sloophout genoemd wordt. Het bedrijf van Eek is gevestigd in een voormalige fabriek van Philips. In het gebouw vind je naast de werkplaats een kantoor, winkel, showroom, kunstgalerie en een restaurant. Tijdens de Dutch Design week kun je voor functionele en minimalistische producten terecht bij de tentoonstelling Novecento van Ontwerpduo. Een collectie die geïnspireerd is op de vroege 20ste eeuw, gecombineerd met warme tijdloze kleuren (oker, roze en romig wit). Wij zijn fan!

4. Design Academy Graduation show

Bij de Design Academy Graduation show vind je ontwerpen van net afgestudeerde studenten. Wat ons opviel is dat alle ontwerpen een aanvulling zijn voor items die je al in huis hebt. Neem bijvoorbeeld de Wobble-Up, een vloerkleed dat ook als stoel gebruikt kan worden.

5. EH&I top 25 Dutch Designers

Tijdens de Dutch Design Week presenteert Eigen Huis & Interieur de top 25 Dutch Designers.  Iedere ontwerper kreeg een eigen nummer met een custom-made cover van mode-illustrator Piet Paris. Benieuwd welke ontwerper er op nummer 1 staat? Neem dan zeker even een kijkje in de Kazerne.

nog meer: wooninspiratie