WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Dutch Design Week 2020: dit wil je niet missen

Het is bijna zover: de Dutch Design Week 2020. Hét designevenement in Eindhoven, waar je op meer dan 120 locaties door de hele stad werk en concepten van meer dan 2600 ontwerpers kunt spotten. Dit jaar zal het er anders uit gaan zien dan voorheen. In plaats van wandelend of op de fiets door de lichtstad, kun je het evenement dit jaar van 17 tot 25 oktober vanaf je bank volgen. We hebben de hoogtepunten alvast voor je op een rij gezet. 

Dutch Design Week 2020

Thema Dutch Design Week 2020

The new intimacy’. Dat is het thema van de 19e Dutch Design Week, die dit jaar volledig online plaatsvindt van 17 tot 25 oktober. Het festival staat dit jaar niet voor niets in het teken van de zoektocht naar nieuwe vormen van intimiteit. Intimiteit is de afgelopen maanden, vooral door Covid-19, in een versneld tempo veranderd. Ontwerpers laten daarom met hun nieuwe inspirerende concepten zien hoe we ons in deze nieuwe werkelijkheid tot elkaar en de wereld kunnen verhouden.

Dutch Design Week 2020
Dutch Design Week 2020

De hoogtepunten van DDW live

Op het online platform, dat ook wel DDW live genoemd wordt, presenteren (opkomende) designers hun werken door middel van onder andere virtuele talks, livestreams en video’s. Deze dingen wil je in ieder geval niet missen tijdens de Dutch Design Week:

1. Aiki

Een medische behandeling kan veel effect hebben op de psyche van een kind en zelfs tot een traumatische ervaring leiden. Om dat te voorkomen heeft de Nederlandse ontwerpster Josephine de Fijter, samen met Stichting Charlie Braveheart en Studio Bibi van der Velden, een bijzonder object ontworpen. Haar ontwerp is een knuffel, die tijdens de behandeling ritmisch met een kind meebeweegt, dat een bewezen kalmerend effect kan hebben.

2. The Ikea virtual greenhouse

Door de uitbraak van Covid-19 vinden we gezondheid en duurzaam leven nog belangrijker. Tijdens masterclasses, live lezingen en interactieve ervaringen helpen experts je om thuis een warme, persoonlijke sfeer te creëren. Bijvoorbeeld met bloemen die goed zijn voor je humeur.

3. Wild at heart

Ben jij een beginnende ontwerper en wil je graag advies krijgen van gerenommeerde ontwerpers om te sparren over werk, carrière en het runnen van je eigen studio? Meld je dan aan voor Wild at Heart, en ga in gesprek met ervaren ontwerpers zoals Carole Baijings, Jan Rothuizen en Jochem Leegstra. De gesprekken vinden plaats op zondag 20 september van 13 tot 18 uur.

Sla je favorieten op

Tijdens de Dutch Design Week kun je vanuit je luie stoel meer dan 400 werken bekijken. Wil je niks missen? Maak dan hier gratis een account aan en selecteer alvast je favoriete Dutch Design Week activiteiten.

Ontdek hier het hele programma van de Dutch Design Week.

nog meer: wooninspiratie