WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Het droomhuis van… content marketeer en freelance schrijver Anouk van Eldik

Wanneer je net als content marketeer en freelance schrijver Anouk van Eldik (26) regelmatig vanuit huis werkt, is een fijne werkplek geen overbodige luxe. Dat zit in dit geval helemaal snor. Samen met vriend en hond heeft ze drie maanden geleden haar intrek genomen in een karakteristiek koophuis uit 1913 in Meppel.

Wel ‘erg wit’

Beeldschone en-suite deuren, een wenteltrap, een schouw en lekker veel wit: als wij Anouk waren, zouden we het huis nooit meer uit komen. Bij wijze van. Over dat serene wit wordt thuis overigens nog weleens gesteggeld. “De man vindt het huis soms wel ‘erg wit’. Dus ik voeg af en toe wat hout en staal toe voor een goede balans.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Kunnen jullie thuis helemaal je eigen gang gaan qua interieur? ??‍♀️ De man hier vindt het huis soms wel ‘erg wit’ dus voeg ik af en toe wat hout en staal toe voor een goede balans. ??‍♂️ #home #wonen #interieur #thuis #mijneigenhuisentuin

Een bericht gedeeld door Nina Anouk (@ninaanouk) op

Karakteristieke elementen

Diezelfde man vond dit droomhuis op Funda. “Ik was direct verliefd op de fijne sfeer en het karakter van het huis. We hadden een bezichtiging gepland met het idee dat het vast tegenvalt in het echt en je het dan uit je hoofd kunt zetten, maar niets was minder waar. We kwamen binnen en wat direct opviel, waren de hoge plafonds en de oude ingebouwde boekenkast. Het is een heerlijk licht huis met nog heel veel karakteristieke elementen zoals en-suite deuren, glas in lood, een schouw, houten vloer en paneeldeuren.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Had héél even het idee dat ik in een tentje lag met dat gezellige getik op de ramen vanochtend. Het vakantiegevoel van schuine daken. ? Nu op naar kantoor, laatste werkdag voor de vakantie! ✨ #goedemorgen #wonen #thuis #interieur

Een bericht gedeeld door Nina Anouk (@ninaanouk) op

Goed gevoel

Maar ja: je bent natuurlijk nooit de enige die verliefd wordt op zo’n huis. “Er was nogal veel interesse in het huis waardoor er slechts twee bezichtigingsmomenten waren en het per opbod verkocht zou worden. We hebben heel veel geluk gehad dat de vorige eigenaresse contact met ons zocht omdat ze een goed gevoel bij ons had.”

Anouk omschrijft het huis zelf als ‘een mix tussen Scandinavisch en industrieel’. “Ik houd van natuurlijke materialen en lichte kleuren. Omdat de houten vloer wit is geverfd, vind ik het extra mooi om veel hout, bamboe en leer terug te laten komen in het interieur. Dat staat extra mooi op wit, vind ik. Ook vind je veel zwart staal in huis, voor de stoere touch. Daar is vooral mijn vriend blij mee.”

Half bruin, half grijs

Binnen mum van tijd maakte het stel van de woning een warm thuis zonder afbreuk te doen aan de oude elementen. Alleen de laminaatvloer op de eerste verdieping is voor hen een doorn in het oog. “Daar worden we beide niet blij van. Onze slaapkamer heeft gelukkig een houten vloer, maar aan die andere kamers moeten we echt nog wat doen.”

Een idee dat op papier leuker uitpakte dan in het echt is de bank. “We hebben onze module-bank meegenomen uit het vorige huis, maar deze was eigenlijk te groot waardoor we er een stuk tussenuit moesten halen. We gebruiken dat stuk nu als hocker. Het idee van de gemixte bank (twee antraciet stukken en één bruin stuk) was wel tof, maar komt nu niet meer tot zijn recht. Het is nu een half bruine, half grijze bank.”

Oude stadsboerderij

Natuurlijk moet er altijd wat te wensen overblijven. Hoe ziet hun ultieme droomhuis eruit? “Dat is nog een discussiepunt omdat mijn vriend het liefst buitenaf wil wonen en ik het liefst in de stad. Waarschijnlijk wordt het aan de rand van de stad. Een oude stadsboerderij lijkt ons heel gaaf en is een goed compromis. Ik denk dat we eerder een oud huis zouden renoveren dan een nieuw huis bouwen. Een huis met hoge plafonds, lichte ruimtes, veel ramen, een mooie schouw, houten (visgraat) vloer en een veranda met een grote tuin.” Maar eerst nog volop genieten van hun Meppelse paleis.

Beeld: privébezit Anouk.

nog meer: wooninspiratie