WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Zelfmaken: tissuedoos met snorren

Vieze handen, snotneuzen of knoeipartijen; een tissuedoos komt eigenlijk altijd van pas. En dit is helemaal een origineel exemplaar! Blogger Renate van Titatoni maakte ‘m voor DaWanda. Zelfmaken? Lees dan snel verder. 
1

stap2

Naai een stuk band om de opening

 

4

Klaar is je zelfgemaakte tissuedoos

Nodig:

  • stof
  • tissuedoos
  • naaimachine
  • stanleymes of schaar
  • strijkapplicatie

Werkwijze tissuedoos

Stap 1
Neem de lege verpakking van de tissuedoos en snijd deze open aan de hoeken zodat de template/vorm ontstaat die je nodig hebt. Dit sjabloon neem je eenvoudig over op stof. Knip de stof bij de grijze randen 1 cm groter en bij de turquoise rand 2,5 cm groter.

Stap 2
Vergeet ook het ovaal-vormige gat niet uit te knippen, waar je de tissues uit kunt pakken. Deze mag een stuk kleiner zijn dan de vorm in de doos. Zoom de rand om met een ander stofje voor een speels effect.

Stap 3 & 4
Het enige dat nog rest is het aan elkaar naaien van de zijdes, zodat een langwerpig doosje ontstaat. Zorg dat de stof binnenstebuiten zit, vouw de randen iets om en stik dicht. Eventueel kun je extra applicaties gebruiken om de hoes te versieren, zoals wij deden met de snor. En klaar is kees!

TIP: Deze tissuedoos is ook erg leuk om cadeau te geven aan gezinnen met kinderen, bruidsparen of vriendinnen met liefdesverdriet!

DaWanda is Europa’s grootste online designmarkt voor handgemaakte producten en uniek design. Vandaag de dag verkopen zo’n 190.000 mensen op dit internationale platform en zijn er meer dan 3.000.000 producten verkrijgbaar.

nog meer: wooninspiratie