WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Zelfmaakideeën van vilt

Vilt is een materiaal wat je heel makkelijk kunt bewerken. Je kunt er eenvoudig in knippen en naaien. Vilt is verkrijgbaar in allerlei verschillende kleuren. Je koopt de lapjes bij de hobbywinkel en maakt er de leukste woonaccessoires van. Bekijk hieronder allerlei zelfmaakideeën van vilt.
Zelfmaakideeën van vilt

Kleine accessoires van vilt

Van vilt kan je allerlei leuke accessoires maken voor in je huis. Vooral rond de feestdagen maak je feestelijk decoraties. Denk aan een eierwarmer van vilt tijdens Pasen. Of de paashangers van vilt. En heb je binnenkort een feestje, maar heb je ook zo’n hekel aan rode wijnkringen op je tafel of tafellaken? Maak dan deze geinige druppelvangers voor om het voetje van een wijnglas. Als je elke druppelvanger van een andere kleur vilt maakt, kan iedereen ook gemakkelijk zijn of haar glas herkennen!

Je foto’s bewaren in een fotoalbum met een zacht jasje van vilt? Dat kan met de zelfmaker fotoalbum maken. Door vilt om het album te wikkelen krijgt het album een hele luxe uitstraling.

Vilten woonaccessoires maken

Je kunt het zo gek niet bedenken en het is te maken van vilt. Wat vind je van dit originele boeket voor op de muur. Als een soort muursticker! Vaasje eronder en het lijkt net echt. Of versier je simpele, effen sierkussens met teksten van vilt. Knip letters uit de vilten lapjes en strijk of naai ze op het sierkussen.

Een simpel krukje van (bijvoorbeeld) de Ikea krijg een hele bijzondere look met een lap vilt. Je bekleedt de zitting van het krukje met vilt. Dit krukje met zachte zitting zit ook nog eens lekker warm. En deze hanglamp van vilt is ook een echte eyecatcher boven je eettafel. Met een simpele lamp als basis, lappen vilt en fluorgaren maak je zelf een heuse tulpenlamp.

nog meer: wooninspiratie