WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

DIY: zo maak je zelf een kerststal voor de kinderen

Met echte kerststalfiguurtjes of gewoon met Playmobil, Lego dan wel boerderijdieren: de kerststal is altijd een hit bij kinderen. Zo klein en compact kun je ’m overal kwijt, dus ’s avonds kan hij zelfs nog meeverhuizen naar de kinderkamer. Net even anders dan anders stylen? Zet er in plaats van figuurtjes waxinelichtjes en een mooie kaart in! Bekijk ook onze andere DIY-plannen

Zelf een kerststal maken: zo pak je het aan

Benodigdheden

Bestel alles wat je nodig hebt om zelf een kerststal te maken online.

  • plaat multiplex, 12 mm dik
  • houtlijm
  • spijkers
  • hamer
  • zaag
  • verstekbak
  • decoupeerzaag

Kerststal maken: het stappenplan

Zaag de volgende plaatjes uit het multiplex:

Vloer: 1 maal 12×20 cm.
Zijwanden: 2 maal 12×15 cm, met één korte kant onder 5 graden en de andere onder 35 graden.
Dak: 2 maal 12×13,5 cm, met één korte kant onder 30 graden en de andere kant onder 35 graden.

  1. Bevestig de zijwanden met de kant van 5 graden op de vloer, met houtlijm en spijkers (de zijwanden wijken iets naar buiten)
  2. Zet de daken met de kant van 35 graden vast op de zijwanden, met houtlijm en spijkers. De kanten van 30 graden van elk dak raken elkaar. Maak deze met houtlijm en spijkers aan elkaar vast.

Achterkant kerststal maken: zet het huisje op de plaat multiplex en haal een potlood langs de omtrek. Teken de ster erbij, met de onderste punt die het huisje raakt tenminste 8 mm breed, voor een stevige aansluiting. Zaag de getekende vorm uit met de decoupeerzaag. Bevestig de achterwand op het huisje met houtlijm en spijkers.

Krijg je er al kerstkriebels van? Kijk dan mee in deze vijf prachtige kersthuizen. De leukste kerstdecoratie voor in huis en in de kerstboom, vind je natuurlijk in de vtwonen shop

nog meer: wooninspiratie