WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Ze zijn er weer: mini hangplanten

Ik weet natuurlijk niet van welke leeftijd jij bent. Maar ik heb de tijd van de ‘original-jaren-70-hangplantjes’, liefst van macramé, helemaal meegekregen. Het was mijn lagere schooltijd. Het raam van mijn meisjeskamer (natuurlijk met gehaakte gordijntjes) moest werkelijk tot ieder hoekje gevuld zijn met plantjes. Er kon zelfs altijd nog wel een stekje bij. Kortom voor mij zijn deze hangplantjes een fixe flashback maar dan met de looks van nu. Afgelopen tijd zag ik opvallend veel nieuwe planthangers op Pinterest en Etsy langskomen, deze heb ik in deze post voor je verzameld.hangplanten

hangplantjes

Hangplantjes in wolnetje

Gehaakte planthangers en van strijkkralen gemaakt door het Australische duo peachesandkeen.com

plant in boekenplank

Zelf te maken wandplanken met werkbeschrijving door Poppytalk

leren hangers

Hanger van leer en porseleinen pot van Caroline Gomez

porseleinen hangers

Inspiratiebron voor deze porseleinen hangers waren oude puddingvormen, angusandceleste.com.au

hangplanten

Links: handgemaakt aardewerk via etsy.com/twpottery – Rechts: kleine porseleinen wandhangertjes via etsy.com/farrahsit

hanger van katoen

En ja hoor, daar is ie dan! De echte macramé hanger (gemaakt van katoen). Bij Skinny Laminx vind je een duidelijk stappenplan.

hanger van kralen

Moderne versie van de vintage kralen hanger. Ontwerp van etsy.com/AMradio (deze etsy shop is echt een aanrader om te bekijken!)

Verticale hanger

Een mooi DIY project; deze plantenhanger gespot op designsponge.com

plantenhanger

Handgemaakte keramieke plantenhanger via etsy.com/InglesidePottery

groene scheidingswand

links: Scheidingswand van groen te koop via madeindesign.co.uk Maar met een beetje inlevingsvermogen kun je iets dergelijks ook maken met deze werkbeschrijving via het tijdschrift Seasons.

houten hangers

Dit is echt slimme variant: mix van letterbakgevoel en plantenhanger. Te koop via urban-outfitters maar natuurlijk prima zelf te maken of een beetje zelfmaak samen met de hulp van Xenos o.i.d.

hangplanten

Deze macramé hangers (van de openingspagina) kun je kopen via Stampel Studio. Dit is ook direct een blogtip: stampel.blogspot.nl, een prachtig blog om te gaan volgen

How to macramé – filmpje

Op het Etsy-blog kwam ik dit handige filmpje tegen waarin duidelijk wordt uitgelegd hoe je een macramé plantenhanger maakt.

nog meer: wooninspiratie