WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Vogelhuisjes

Voor in de tuin, op het balkon of gewoon voor in huis. Eigenlijk kan je vogelhuisjes overal ophangen. Gedecoreerde vogelhuisjes zijn bijvoorbeeld erg leuk voor in de baby- of kinderkamer. Bekijk hieronder waar je mooie vogelhuisjes kunt kopen, hoe je ze maakt en wat je er allemaal mee kunt doen.Vogelhuisjes

Vogelhuisjes voor in de tuin

Met een vogelhuisje in je tuin is de kans groot dat je in het voorjaar een netjes met jonge vogeltjes krijgt. Die kleine beestjes die op een gegeven moment uit gaan vliegen zijn ontzettend schattig. Unieke en originele vogelhuisjes voor in je tuin of op het balkon vind je in de shop van Vogelhuisje.com. Ze verkopen er allerlei soorten nestkasten en voederhuisjes. Ook staat er precies bij beschreven aan welke eisen een huisje moet voldoen, wil je een bepaalde vogelsoort in je vogelhuisje willen krijgen.

Kleine opbergers voor in huis

Niet alleen in de tuin staan vogelhuisjes heel gezellig. Ook in huis is het een leuke decoratie. Natuurlijk komen er dan geen vogels in, maar je kunt ze wel gebruiken als kleine opbergers. Koop een paar simpele houten vogelhuisjes, het liefst verschillende soorten. Verwijder de voorkant van de huisjes en hang ze in een groepje bij elkaar op. Zo worden ze stuk voor stuk kleine pronkkastjes.

Versierde vogelhuisjes

Een eenvoudig houten vogelhuisje in je huis ophangen is misschien een beetje saai. Vrolijk versierde exemplaren staan daarentegen erg leuk. Bij Klompies verkopen ze vogelhuisjes gestoffeerd met verschillende lapjes stof, lintjes en applicaties. Perfect voor in een kinderkamer. Vooral omdat ze ook vogelhuisjes met een muziekdoosje verkopen. De huisjes worden met de hand gemaakt en versierd, helemaal naar jouw wens en passend bij je interieur.

Zelf vogelhuisje beplakken

Als je een beetje creatief bent, kan je zelf een vogelhuisje beplakken met stof of behangpapier. Bijvoorbeeld van hetzelfde stofje als de gordijnen of het beddengoed. Of met een stuk behang wat over is. Bij Hip en Handwerk lees je hoe je dit doet.

Kan je nou wel wat hulp gebruiken bij het versieren van een vogelhuisje, dan is het verstandig om eerst eens een workshop vogelhuisje beplakken te volgen. Bijvoorbeeld samen met je kind of met vriendinnen. Deze workshops worden onder andere gegeven bij Galerie Lucie en Steek-voor-Steek. Heb je meteen een gezellige middag uit.

nog meer: wooninspiratie