WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Veilingkisten kast

Als je een unieke kast in je woonkamer wilt, ben je vaak honderden euro’s kwijt. Niet als je zelf een kast van veilingkisten maakt! Je stapelt authentieke houten kisten op elkaar en je kunt de stapel zo hoog en breed maken als je zelf wilt.

Veilingkisten kast

Maak een veilingkisten kast

Oude houten veilingkisten hebben een robuuste uitstraling en dezelfde look als steigerhout. Ideaal voor in een landelijk interieur. Als je deze veilingkisten op elkaar stapelt, krijg je een grote vakjeskast. Zo ontstaat er fijn veel ruimte voor boeken, dvd’s, servies en noem maar op. Wat dacht de veilingkisten kast op de foto? Hier zie je een mooi voorbeeld van een veilingkisten kast gemaakt door een van onze lezeressen.

Werkbeschrijving veilingkisten kast

Bestel alles wat je nodig hebt om zelf een kast te maken online.

  • Koop via Marktplaats een stel mooie veilingkisten. Bedenk hoe groot je de kast wilt hebben en bereken daarna hoeveel kisten je daar voor nodig hebt.
  • Stapel de kisten op elkaar in de gewenste hoogte en breedte.
  • Bevestig alle kisten aan elkaar met behulp van houtlijm, kleine spijkers en/of schietnietjes.
  • Voor extra stevigheid kan je aan de achterkant van de kast in de lengte dunne latjes bevestigen. Deze maak je vast op de naad van twee stapel kisten.
  • Schuur de kast licht op en geef hem enkele lagen beits. Voor een mooi effect ga je voor een lichtgrijze of whitewash beits.

Overige meubels van veilingkisten

Naast een grote kast kan je eenvoudig andere meubels van kisten maken. Denk bijvoorbeeld aan handige opbergbakken of tv-meubel. Maar ook een salontafel of bijzettafeltje is snel en makkelijk gemaakt. Zet de kisten op de kop en leg er een houten plaat op. Als het tafeltje op deze manier te laag is, stapel je twee kisten op elkaar.

Zelf een kast maken

Er zijn nog tientallen andere manieren om zelf een mooie kast in elkaar te zetten. Hier hebben we de leukste zelfmaakideeën voor je op een rij gezet.

nog meer: wooninspiratie