WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Theemuts maken

Een kop thee is alleen lekker als het goed heet is. Een lauwe bak smaakt nergens naar. Er zijn verschillende oplossingen voor; je kunt elke keer een nieuwe kop maken, de theepot op een waxinelichtje zetten óf een mooie theemuts over de pot doen. Dat laatste staat natuurlijk het allerleukst. Je kunt makkelijk zelf een theemuts maken. Vind hieronder allerlei zelfmakers.theemuts makentheemuts breien

Maak een theemuts

Een zelfgemaakte theemuts is natuurlijk een stuk leuker dan een gekochte. Je kan hem passend bij je servies en interieur maken, en het formaat bepalen. Wij maakten een prachtige theemuts van verschillende stofjes en kussenvulling. Je kiest natuurlijk zelf de soort en kleur stof. Hiermee blijft je thee zeker lekker warm.

Theemuts breien

Ken je ze nog, die gebreide theemutsen van vroeger bij je oma thuis? Die had ze vast ook met de hand gemaakt. En aangezien retro op het moment erg hip is, maakten we een hand gebreide theemuts. Een mooie knoop er op, en ouderwets is weer helemaal nieuwerwets!

Op de blog van Megan Mills staat een patroon en uitleg over de steken voor een grof gebreide theemuts. In het Engels, maar wel duidelijk te begrijpen. Haal de breinaalden uit de kast en ga weer een heerlijk avondje een theemuts breien. Bestel alles wat je nodig hebt om zelf een theemuts te maken gewoon online.

nog meer: wooninspiratie