vtwonen

Pimp je snijplank

Een eenvoudige snijplank (van bijvoorbeeld IKEA) is met een paar handelingen om te toveren in een heuse blikvanger. Wikkel bijvoorbeeld een leren koord (verkrijgbaar bij de hobbywinkel) om het handvat. Of vlecht een koord door het gat in de snijplank, zo pimp je snijplank. Op de LIVET HEMMA van IKEA zijn diverse voorbeelden te vinden. 

plank hout
Vorige artikel Volgende artikel

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Reacties

>

Angelique van Vaalen op 11 oktober 2014 om 21:20

Dit is inderdaad erg leuk om te doen. Vooral met onbehandelde planken. Je kan dit ook combineren door je plank te personaliseren. Dit kan door te graveren of laseren. Naam erin zetten, afbeelding op je plank verwerken. Wel is het zaak om dan voor een plank te gaan die je een lange tijd gaat gebruiken. De manier waarop de plank gemaakt is, is dan essentieel. Kleine delen beukenhout koud verlijmd waarbij goed is gekeken naar de structuur van het hout is van groot belang om snel krom trekken tegen te gaan (vaatwasser gebruik laat elke houten plank kromtrekken). Hierbij is er een groot verschil met planken die met de hand zijn gemaakt en samengesteld en machinaal geproduceerde planken.

Vervolgens is het belangrijk om de houten planken goed te onderhouden. Hoe je dit doet kan je middels bijgevoegde link terugvinden: http://www.zint.nl/Schoonmaken-plank

Shop suggesties

Inspiratie suggesties