Maak een (bijna gratis!) pallet-tafel van oude pallets

Pallets zijn voor een prikkie te koop. Je hebt maar weinig nodig om er een tafel van te maken. Om precies te zijn: een zaag, wat schroeven, een schuurmachine, grondverf en lak. En hij is eindeloos uit te breiden. Een pallet-tafel maken doe je zo!

pallet-tafel maken

Aanschuiven

Een tafel gemaakt van drie pallets (twee staanders en een blad) is ongeveer 120 cm breed, een mooi formaat voor een ruime tweepersoons tafel. Maar je kunt de pallettafel zo lang maken als je wilt: je schroeft er gewoon twee pallets aan vast en je hebt het begin van een eindeloos lange tafel. Goed schuren, in de grondverf zetten en aflakken in je favoriete kleur zijn de belangrijkste handelingen. Als je bang bent dat het zoutvaatje of je bestek tussen de kieren verdwijnt, kun je er nog een houten of glazen plaat op leggen. Een stevig plastic tafelkleed is ook een mooie (tijdelijke) oplossing. Als extra afzetruimte hang je een insteekplank aan de zijkant.

Afzetruimte

De insteekplank met een wig eronder geeft je extra afzetruimte voor olie, azijn en brood. Zet ze voor de zekerheid vast met een paar schroeven, zodat het geheel blijft zitten ook als je er zware (breekbare!) spullen op zet.

Pallet-tafel maken

Hoe kun je een pallet-tafel maken? Van drie pallets maak je in een handomdraai een tafel. Pallets zijn onder andere te koop (of zelfs gratis af te halen) via Marktplaats of speur op bedrijventerreinen naar pallets en vraag aan de eigenaar of je ze mee mag nemen. Verder heb je nodig: zaag, schuurmachine, houtschroeven, grondverf en lak.

Bron: vtwonen januari 2010 | Fotografie Jeroen van der Spek | Styling Frans Uyterlinde

nog meer: inspiratie

Reacties:

Anoniem op 3 maart 2014 om 22:25

Hoe maak je de verbinding tussen de staander en blad. of heb je daar 10 duimers voor nodig..?
Ik zie hier niet echt een werkbeschrijving vandaar de vraag

Anoniem op 5 maart 2014 om 09:39

Beste Jerry, eenvoudig en snel tover je deze pallet tafel in elkaar. Je legt de bovenste pallet kaarsrecht op de pallets (poten). En je schroeft ze vast in elke hoek met wat houtschroeven. Voilá daar ontstaat deze leuke tafel. Succes!

Anoniem op 19 maart 2014 om 00:31

Ik zou van pallets graag een cd-kast maken, kan dat ook, en zo ja hebben jullie daar ook een werkbeschrijving van? Graag met de afmetingen van de pronkkast.

Anoniem op 21 maart 2014 om 13:37

Hi Tonnie, we zijn helaas niet in het bezit van een werkbeschrijving voor een cd-kast. Wel zou je misschien inspiratie op kunnen doen aan de hand van de afbeelding die je via deze link vindt: http://www.vtwonen.nl/wooninspiratie/let-op-de-borden.html Aan deze pallet zijn alleen een paar horizontale latten toegevoegd en voilà een kast 🙂 Succes!