WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

In de wolken: maak zelf een opbergzak

Je kinderkamer aankleden is altijd leuk, zeker als je het persoonlijk maakt met een paar zelfgemaakte items. Fan van wolkjes? Maak dan deze opbergzak met wolkjespatroon. Wij zijn alvast helemaal in de wolken!

Dit heb je nodig

  • wolkjespatroon geprint op stevig papier en uitgeknipt, hier te downloaden
  • zwarte flockfolie
  • schaar
  • basiswaszak van katoen (maat van de waszak op de foto is 60 cm x 72 cm (gewassen en gestreken)
  • strijkijzer
  • stukje stof (om te oefenen)
  • pen (bijvoorbeeld gelpen in geel, zodat je het op zwart kan zien)

stappenplan opbergzak wolken

Werkwijze opbergzak

Stap 1
Teken het patroon over op de achterkant van de flockfolie. Doe dat vijftien keer.

Stap 2
Knip wolkjes uit de flockfolie. Heb je nog nooit met flockfolie gewerkt, doe de volgende stappen voordien zeker eerst op een stukje oefenstof.

Stap 3
Maak vijf rijtjes van drie wolkjes op de voorkant van de zak. Leg het eerste wolkje op de zak met de glanzende kant naar boven gericht. Flockfolie heeft een matte kant (deze kant bevat lijm die plakt op textiel) en een glanzende kant. De glanzende kant wordt de bovenkant.

Stap 4
Zet het strijkijzer op de warmste stand en druk het op het wolkje gedurende ongeveer 5 seconden. Laat afkoelen. Trek de glanzende laag voorzichtig weg.

Stap 5
Herhaal die stappen voor de andere wolkjes van de zak. De flockfolie is wasmachinebestendig tot 40°C (was het best binnenstebuiten).

Boek: DIY Baby

In het boek DIY Baby van Marta Majewska (uitgeverij Davidsfonds) vind je allerlei kleurrijke en speelse zelfmaakideeën voor je baby en de kinderkamer. Maak bijvoorbeeld een sterrenlamp van karton, een coole poster of een truitje met toffe prints. Alle stappen worden zorgvuldig toegelicht en er komt geen naaimachine of breitechniek aan te pas. Geen excuus dus om het niet te proberen dus!

Bron: Marta Majewska

nog meer: wooninspiratie