WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Zelf bed maken

Een bed van de Zweedse woongigant heeft iedereen al. En de meeste andere bedden zijn onbetaalbaar. De oplossing: maak zelf een bed. Dan weet je zeker dat je een origineel exemplaar in je slaapkamer hebt staan. Ga aan de slag en maak je eigen bed, want een bed maken hoeft niet moeilijk te zijn.

Timzowood Living - vtwonen | Zelf bed maken

Een bed met opbergruimte

Heb je een kleine slaapkamer of wil je extra opbergruimte? Kies dan voor een bed met opbergruimte. Ga de hoogte in met het bed en bevestig onder de lattenbodem planken. Door een hoes eromheen te doen zijn alle spullen netjes uit het zicht. Ook voor op de kinderkamer kun je een leuk kinderbed mét kast DIY’en.

Zelf bed maken

Niet iedereen vind hoog slapen prettig of praktisch. Er is ook een lager exemplaar te maken, met handige lades. Een breed uitgemeten bedpodium heeft een grootse uitstraling en zorgt voor fijn veel bergruimte. Bekijk de zelfmaker voor dit bed met kastruimte.

Je kunt ook alleen een kastenwand maken bij het hoofdeinde van je bed. Maak een hoofduiteinde met lades en schuif er een simpel bed tegen. Niet te moeilijk, maar je krijgt wel een uniek meubelstuk.

Bijzondere bedden

Een bed hoeft natuurlijk niet altijd van hout te zijn. DIY bijvoorbeeld een bed van stoer metaal. Het is iets moeilijker te bewerken dan hout, maar als je weet hoe je met metaal moet werken (of iemand kent die het weet), is dit bed wel erg gaaf.

Bed accessoires

In het maken van een compleet bed gaat best veel tijd in zitten. Je kunt je bestaande bed ook een nieuwe look geven, zoals met een nieuw hoofdeinde. Zo verandert de slaapkamer in een romantische hotelkamer. Bekijk het zelfmaakidee van dit beddenhoofd. En wil je ook nog een ontbijtje op bed? Dan kan dat met deze bedtrolley. Roomservice!

Bekijk ook eens het artikel over hoofeinde bekleden. Met een simpele aanpassing van een beddenhoofd krijgt je bed ook al een compleet andere uitstraling.

nog meer: wooninspiratie