vtwonen

Lambrisering van paneeldeuren

Een paar oude paneeldeuren tover je met wat simpele ingrepen om tot een lambrisering die niet alleen een stoer klassieke uitstraling heeft, maar ook nog eens plek biedt aan je mooiste accessoires en foto’s.

lambrisering-paneeldeuren-diy

Paneeldeuren uit de jaren 30 (Schijf Restoric). Kleur op de muur: Pure & Original Classico muurverf kleur Country Blue per liter, kleur op de lambrisering: Pure & Original matte lakverf op waterbasis kleur Mud per liter (De Ru). Bank Ghost 12 van Gervasoni, lamp van J.C. Scotlander, plaid (Homestede). Groene flesvaas (Van Dijk & Ko). Linnen turkooizen kussens exclusief vulling, blauw bord (Nordal). Leren salontafel (Brût Amsterdam). Oranje schaal (Friday Next). Vloerkleed (Sukha Amsterdam). Grote klos (Spoor 38). Fotokaart (Het Grote Avontuur). Flessen (kringloopwinkel). Theepot (Maison NL). Overig is privébezit.

Nodig

 • 4 paneeldeuren, deze zijn elk 78 cm breed
 • 2 balkjes 45×45 mm van 3 meter lang
 • 2 stroken underlayment van 18 mm dik en 15 cm diep en samen net zo lang als de te maken lambrisering, hier 315 cm totale lengte
 • 4 balkjes van 45x45cm en 30cm lang
 • schroeven
 • lakverf 1 liter

Werkwijze

 1. Zaag de bovenkanten van de paneeldeuren af zodat er 3 panelen overblijven, ongeveer op hooogte 150cm, schuur ze goed aan de zichtbare kant.
 2. Leg alle deuren plat tegen elkaar op de grond neer en leg de twee lange balkjes van 45×45 mm op de deuren, 1 onder en 1 boven, schroef de latten op een aantal punten vast op de paneeldeuren zodat ze goed met elkaar verbonden zijn.
 3. Zet de lambrisering rechtop en schroef de underlaymentstroken boven op de deuren vast.
 4. Schroef de 4 kleine balkjes op de muur, op de hoogte van de onderkant van de underlaymentlat. Zorg ervoor dat op hoogte van elke paneeldeur een balkje op de muur komt.
 5. Plaats de lambrisering op de balkjes op de muur en schroef de underlaymentlat vast op de balkjes.
 6. En nu is de lambrisering klaar voor het schilderwerk.
Vorige artikel Volgende artikel

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Reacties

>

Edwin op 7 maart 2017 om 21:12

Photoshoppen aan de muur helpt helaas niet, maar ik waardeer je eerlijkheid.

>

vtwonen op 8 maart 2017 om 07:50

Beste Edwin, Photoshoppen hebben we niet gezegd... De gaten kunnen dichtgemaakt zijn, zaten er misschien niet eens in. We weten het niet.

>

Edwin op 23 februari 2017 om 14:53

Waar zijn de scharnieren en sloten gebleven van de paneeldeuren? Of hoe zijn de gaten van de scharnieren en sloten weggewerkt?

>

vtwonen op 24 februari 2017 om 08:38

Beste Edwin, heel eerlijk... Daar hebben we geen idee van!

>

Martijn Krul op 12 september 2016 om 21:57

best Vt wonen,

kunnen jullie mij vertellen welke kleur er op deze muur en lambrisering zit??

groet Martijn

>

vtwonen op 13 september 2016 om 07:52

Beste Martijn, de kleur die voor de wand is gebruikt, is Pure & Original Classico muurverf kleur Country Blue. Op de lambrisering is het volgende aangebracht: Pure & Original matte lakverf op waterbasis kleur Mud.

>

Mara de Vries op 2 november 2014 om 21:26

Wat een lastige site! Als ik "banken" intik, krijg ik een paar summiere voorbeelden. Dan een foto met een mooie bank, maar als ik dan tik op de "getoonde artikelen" (VT september 2013) komt er niets te voorschijn. Schiet niet op, die site.

Shop suggesties

Inspiratie suggesties