WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Zo’n kubuskast stapel je zo bij elkaar

Een hele wand met op elkaar gestapelde kubussen, die samen een kastenwand vormen. Handig, want met zo’n kubuskast kun je zelf om allerlei obstakels in je huis heen bouwen. Denk aan deuren, balken of leidingen. Bovendien kun je bij gebrek aan opbergruimte, de kast gewoon uitbreiden.

Zo maak je een kubuskast

Deze modulekast is eenvoudig zelf te bouwen, het enige wat je nodig hebt, zijn houten kubussen en pootjes voor de kubussen die op de grond staan. Verstelbare pootjes vind je onder andere bij Ikea in de Besta-serie. Zo ga je te werk:

Dit heb je nodig

  • Kubus Druten, geolied eikenhout 44x44x35 cm €69 (Woonexpress)
  • Pootje Besta, verstelbaar €4/st (Ikea)

Stappenplan

  • Schroef pootjes onder de kubussen die op de grond komen te staan.
  • Zet alle grondkubussen op dezelfde onderlinge afstand van elkaar. Kies bijvoorbeeld voor 22 cm. Dat is de helft van de breedte van één kubus. Maar verder uit elkaar kan natuurlijk ook, zolang je de volgende kubus er nog maar op kunt zetten. Schroef de onderste kubussen met stoelhoeken aan de muur vast.
  • Stapel de eerste rij kubussen op de grondkubussen. Voor de stevigheid kun je ze natuurlijk aan elkaar vastschroeven, maar dan is het niet echt meer een modulekast. Of leg tussen de kubussen een antislipmatje, zodat ze niet kunnen schuiven.
  • Stapel de kubussen verder op.

Bron: 101 Woonideeën augustus 2012

nog meer: wooninspiratie