WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Een koninklijke stapeltafel voor in de hal maken

De stapeltafel is leuk in de hal of bij de voordeur, om spulletjes op te leggen die je mee naar buiten neemt. Denk aan sleutels, je boek voor in de trein en je iPod en koptelefoon. Je kunt nou zelf dit koninklijk stapeltafel voor in de hal maken.

stapeltafel

Stapeltafel maken

Een tafeltje in de hal is erg handig. Een nadeel is vaak dat je er te weinig ruimte voor hebt. Waarom zaag je geen tafeltjes doormidden en stapel je ze op elkaar? Doordat je de hoogte in gaat heb je weinig ruimte nodig.

Nodig voor stapeltafel

– Schuurblokjes of -papier
– Kwasten en roller
– Zaag / decoupeerzaag
– Stift / potlood
– Liniaal / rolmaat
– Schroeven
– Boormachine

Stappenplan stapeltafel

Stap 1: Plan van aanpak

Maak een schets om er achter te komen wat je wilt. Stapel je alle tafelhelften boven elkaar, of stapel je één kleine tafel op twee grotere? Let ook op de hoogte van je uiteindelijke ontwerp!

Stap 2: Op naar Marktplaats

De onderstaande spullen heb je nodig om de stapeltafeltjes te maken.
– Setje Queen Anne tafeltjes ± € 30 (Marktplaats)
– Grondverf € 2,69 (Action)
– Hoogglansverf zwart € 5,12/750 ml (Action)
– Hoogglansverf wit € 5,12/750 ml (Action)
– 6 hoekankertjes € 0,40/st. (Karwei)

Stap 3: Zagen!

Meet de tafeltjes op. Zet met viltstift een streep in het midden van het blad, over de breedte. Haal eventuele schroeven weg, zodat je daar niet achter blijft hangen met de zaag. Zaag de tafeltjes doormidden.

Stap 4: Grondig schuren

Schuur de tafeltjes goed op. Vergeet ook de zaagranden niet. Er zit op dit soort meubels vaak een dikke laklaag, die moet er helemaal af om de verf goed te laten hechten. Neem de tafeltjes na het schuren af met een ontvetter.

Stap 5: In de grondverf

Zet de tafeltjes in de grondverf. Als deze goed droog is, schuur je ze nogmaals licht op en verwijder je het de stof weer met de ontvetter.

Stap 6: Pootjes óók

Draai het tafeltje op zijn kop en lak de pootjes met een klein penseeltje af. Laat goed drogen om onnodige beschadigingen te voorkomen.

Stap 7: Mooi aflakken

Draai het tafeltje terug op zijn pootjes en laat het steunen op een kartonnen doos of een stapeltje oude boeken, zodat je twee handen vrij hebt om het blad te af te lakken. Op deze manier ligt hij ook meteen goed om te drogen.

Stap 8 En stapelen maar!

Stapel de tafeltjes voorzichtig tegen de wand. Markeer met potlood de plek op de muur waar de hoekankers moeten komen. Bevestig de hoekankertjes. Stapel de tafeltjes en schroef met een klein schroefje de onderkant van het blad aan het hoekankertje vast.

Bron: 101 Woonideeën

nog meer: wooninspiratie