WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Zelf maken: feestelijke koninginnedagslinger

Over anderhalve week is het zover; we zeggen dag tegen Beatrix en verwelkomen Willem-Alexander als onze nieuwe Koning. Dit jaar heeft Koninginnedag dus een extra feestelijk tintje en dat moet goed gevierd worden; met een oranje tompouce, een oranjebitter en feestelijke slingers! DaWanda verkoper Jeanne van der Linden (VanJeanne), koningin van de vlaggetjes, maakte een stappenplan voor feestelijke oranje slingers. En last but not least: we geven het boek Kreativ mit Dawanda weg!Beeldnummer2

Beeldnummer3

Beeldnummer4

Beeldnummer5

Beeldnummer7

Kreativ mit DaWanda

Nodig

Voor een vlaggenlijn van 12 vlaggetjes:

 • Naaimachine
 • Stof: 50 cm oranje met stip, 30 cm  met bloemetjes
 • Schaar
 • Karton, potlood
 • Strijkijzer
 • Lapje wit vilt
 • Dubbelzijdig plakvlies
 • Patroon kroontje
 • Patroon maken voor de vlaggetjes 19 cm breed x 25 cm lang (al met naad)

Koninginnedagslinger  maken

 1. Teken de vlaggetjes op de stof en knip de vlaggetjes uit.
 2. Knip voor het lint 3 tot 4 stroken van 5 cm van de breedte van de stof en stik de stroken aan elkaar. Vouw de schuine randen van de vlaggetjes dicht en stik ze om. Keer de vlaggetjes en strijk deze.
 3. Vouw het oranje lint dubbel en strijk dit. Leg het lint vervolgens open en strijk de twee losse kanten naar binnen. Vouw het lint daarna weer dubbel en strijk het wederom. Speld de vlaggetjes tussen het lint met 10 cm tussenruimte. Stik het lint met de vlaggetjes ertussen. Vouw een stukje lint aan beide uiteindes om en stik er een lus van. Je kunt er eventueel vóór het stikken door de lus doen, zodat de slinger goed is op te hangen.
 4. Strijk het dubbelzijdig plakvlies op het vilt (zie gebruiksaanwijzing materiaal). Teken de kroontjes op het papier dat op het papier dat op het vilt is gestreken. Knip de kroontjes uit en verwijder het papier van het vilt. Leg het kroontje met de plakzijde op de oranje vlag. Strijk het kroontjemet een natte doek  op het vlaggetje (zie gebruiksaanwijzing).

En klaar is je feestelijk vlag. Het feest kan beginnen!

Kreativ mit Dawanda

De naamvallen heb je niet meer nodig, maar een beetje Duitse taalvaardigheid is wel gewenst om dit leuke boek van Dawanda ten volle te kunnen benutten. DaWanda is Europa’s grootste online designmarkt voor handgemaakte producten en uniek design. Vandaag de dag verkopen zo’n 190.000 mensen op dit internationale platform en zijn er meer dan 3.000.000 producten verkrijgbaar. Meer over DaWanda vind je hier.

In dit boek kun je kennismaken met de gezichten achter de leukste shops van Dawanda. De shopeigenaren vertellen hoe ze op hun ideeën komen, wat hun succesvolste producten zijn, wat hun eigen favorieten adressen zijn en ze geven persoonlijke tips. En om het af te maken, geeft elke ontwerper ook nog een zelfmaker cadeau. Een echte duik in de wereld van Dawanda dus.  Kreativ mit Dawanda – € 19,99 (boekwinkel).

nog meer: wooninspiratie