WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Kerststal in een kistje

Onmisbaar voor de feestdagen: een kerststal. In de winkels zijn leuke stallen te vinden, maar het is nog leuker om er zelf één te maken.Bij deze het stappenplan voor een kerststal in een kistje.  

kerststal

kerststal in een kistje

Nodig voor kerststal in een kistje

  • houten kegelpopjes, 10 cm hoog € 3,25/2 st (Pipoos)
  • baby kegel, 6 cm hoog € 1,10 (Pipoos)
  • potlood
  • kleine penselen € 1,15/st (Pipoos)
  • acrylverf € 2,70/st (Pipoos)
  • mandarijnenkistje (supermarkt)
  • luciferdoosje
  • watjes

Stappenplan kerststal in een kistje

Stap 1
Zorg ervoor dat het oppervlak van de kegels glad is. We beginnen met Jozef. Zet met een scherp potlood 2 puntjes voor de ogen. Teken hierna de tulband bij de haarlijn rond de omtrek van het gezicht. Onderaan het gezicht kun je een snor en een baardje tekenen.

Stap 2
Teken nu het gewaad als lappen om het lichaam. Teken aan de zijkant van het lichaam de handjes. Houd er rekening mee dat je de kleding met 2 kleuren in gaat kleuren.

Stap 3
Verf de ene helft van het gewaad. Laat het drogen.

Stap 4
Verf nu de andere helft van het gewaad. Vergeet niet de handjes ongeverfd te laten. Als de verf droog is, kun je met potlood de lijnen in de stof aanbrengen. Veeg de lijnen een beetje uit met je vinger zodat ze niet te hard zijn.

Stap 5
Kleur nu de baard en de snor in, en zet de stipjes in de ogen. Kleur nu ook de tulband in. Als deze droog is, kun je met de donkere kleur van de baard, een randje om de tulband zetten. Heb je niet zo’n vaste hand? Gebruik dan een stift. Teken voor de baby ook een gewaad, en kleur die in. Houd het simpel en gebruik één kleur.

Stap 6
Teken nu Maria. Begin weer met de stipjes van de ogen. Teken nu een lijntje van haar hoofddoek rond de omtrek van haar gezicht. Doe dit iets verder naar achter, zodat er nog wat plukken haar uit kunnen steken. Teken ook hier een gewaad. Twee lappen aan de voorkant maken het iets vrouwelijker.

Stap 7
Kleur het haar in met verf, en ook het hoofddoekje wat doorloopt in het gewaad. Kleur hierna de andere helft van het gewaad met een lichtere verfkleur. Als alles droog is, kun je met potlood weer de lijnen in de stof aanbrengen.

Stap 8
Plaats de Jozef en Maria in een witgeschilderd mandarijn kistje. De baby kun je in een luciferdoosje met watten leggen.

Tip: inspiratie nodig? Neem een kijkje op goosegreaseshop.com.

Bron: 101 Woonideeën december 2012

nog meer: wooninspiratie