WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Bord met kant maken

Om blij van te worden: een schoteltje met kant-reliëf voor een waxinelichtje. Maak een mooie serie voor een feestelijke gelegenheid of geen een schoteltje weg als persoonlijk cadeau. Want zo’n bord met kant wil iedereen wel.

Bord met kant

Bord met kant

Van eenvoudige Das klei kan je van alles maken. Bijvoorbeeld een kanten bordje voor een waxinelicht of andere kleine prullaria. Door verschillende stukjes kant op de klein te leggen en het motiefje aan te drukken, krijg je een bord met kantafdruk. Erg romantisch!

Nodig voor bord met kant

  • Das klei (Intertoys of hobbywinkel)
  • stukjes kant
  • schoteltje
  • deegroller of bekertje
  • mesje

Werkwijze kanten bord maken

Stap 1
Maak je handen een beetje nat, kneed een bolletje klei en rol dit met een deegroller of een gladde beker uit tot een dunne plak (3 mm dik).

Stap 2
Leg verschillende stukjes kant op de klei en rol die in de klei, rol een paar keer heen en weer om het goed aan te drukken.

Stap 3
Verwijder het kant voorzichtig. Tip: trek het kant voorzichtig los uit de klei, raak de klei zo weinig mogelijk aan.

Stap 4
Het patroon van het kant staat nu in de klei gedrukt. Niet tevreden? Maak weer een bolletje van de klei en begin opnieuw.

Stap 5
Leg het schoteltje voorzichtig op de klei en snijd met het mesje de randen schoon.

Stap 6
Pak het plakje klei voorzichtig op en leg het in het schoteltje zodat het de vorm van het schoteltje aanneemt. Laat minimaal 24 uur drogen aan de lucht; deze klei kun je niet afbakken.

Stappenplan
stappenplan kantjebord

Bron: ontwerp Petra en Marijke restored.nl.

nog meer: wooninspiratie