WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Zelf een houten plantenkubus maken

Laag, hoog, bloeiend, groenblijvend, op elk terras horen planten. Geef ze een prachtplek in deze plankenkubus. Eenvoudig van vorm, lekker stoer én zo gemaakt! Idee: Zet er stevige wielen (met rem) onder als je de plantenkubus makkelijk wilt kunnen verplaatsen. Een houten plantenbak maken doe je zo.


plantenbak maken

plantenbak maken

Dit heb je nodig

Je vindt alle benodigdheden voor dit project bij Karwei. Handig: je kunt hier je hout op maat laten zagen. Zo hoef je zelf niet meer in de weer met een zaag.

Deze materialen heb je nodig

Houten plantenbak maken

Een plantenbak maken doe je met hout en schroeven. Vergeet de binnenkant niet te bekleden met vuilniszakken, zodat de inhoud er goed in blijft zitten. Planten erin en klaar!

  1. Begin met het bevestigen van de eerste houten plank met de schroeven van 5.0 mm x 80 mm gelijk aan de bovenkant van de balk. Doe dit door middel van het voorboren van de gaten en deze te verzinken. Het voorboren doe je op de plek waar de plank komt, 2 centimeter aan elke kant naar binnen en ongeveer 1 centimeter van de kant af.
  2. De tweede houten plank bevestig je op 6 mm afstand van de vorige plank, dit doe je ook met de derde plank.
  3. Bevestig nu de balk aan de andere zijde zodat je op twee balken kijkt die door middel van drie planken bij elkaar worden gehouden.
  4. Deze stappen herhaal je een keer zodat je twee zijdes hebt.
  5. Bevestig nu de planken die tussen deze zijdes komen evenwijdig aan de andere planken, zodat ze op een lijn doorlopen.
  6. Doe dit bij beide zijkanten.
  7. Hierna plaats je de bodem, dit doe je door in het middelpunt de middelste plank te zetten en de andere twee planken aan de zijkanten te plaatsen met evenwijdige ruimte er tussen.
  8. Hierna werk je de binnenkant af door twee vuilniszakken half open te knippen en deze in de bak te plaatsen. Dit doe je met behulp van het nietpistool en je zorgt dat de vuilniszak ongeveer zeven centimeter lager dan de rand begint.
  9. Klaar.

Naast een houten plantenbak maken vind je hier nog veel meer zelfmaakideeën.

Shop kant-en-klare plantenbakken

Liever niet zelf aan de slag? Shop deze kant-en-klare plantenbakken.

nog meer: wooninspiratie