WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

DIY: Houten planken met leren banden

Planken die aan de muur hangen met leren banden. Een stoer idee voor naast je bed of in de keuken. Ideaal voor expositie- en opbergruimte! En het leuke, je maakt ‘m helemaal zelf. Lees hier hoe.

Planken met oude leren banden kant en klaar (Combitex). Stoel, bakje met cijfer (Brût Amsterdam). Zwarte beker, blauwe kommetjes van Alissa en Nienke (Restored). Vlinderdoos (Hutspot). Kleur: Pure & Original Classico muurverf kleur Dark Forest per liter (De Ru). Bruin vaasje, boek en foto (kringloopwinkel).

Dit heb je nodig

 • 2 leren banden/riemen van 100 cm lang (leerhandel)
 • 2 houten planken 15×50 cm (bxl)
 • 16 asfaltnagels
 • hamer
 • 4 schroeven met moer
 • boormachine
 • 2 schroeven met bijpassende pluggen

LEES OOK
In mum van tijd een nieuwe lamp met deze 6 DIY’s

Zo maak je de houten planken

 1. Maak elke leren band vast met twee schroeven met moer, of als je een leren riem hebt maak je de band gewoon met de gesp vast.
 2. Leg de eerste plank in een leren band en maak de band vast op het linker uiteinde van de plank met voor en achter asfaltnagels, sla de nagels met de hamer door het leer en hout heen. Herhaal dit met de rechter leren band.
 3. Schuif de tweede plank door de leren banden en maak de plank vast met een tussen ruimte van 25 cm op de onderste plank. Maak de plank op vier punten vast door steeds 2 asfaltnagels  door het hout en leer heen te slaan met de hamer.
 4. Boor in de muur op de gewenste plek twee gaten in de muur en sla de pluggen erin.
 5. Plaats nu de leren banden met planken tegen de muur, zorg ervoor dat de planken waterpast hangen en schroef door de binnenkant van de twee lerenbanden een schroef zodat die vast in de op de muur komt te hangen.

Trots op het resultaat van de houten planken? Maak er een foto van en deel hem op Instagram met #vtwonendiy. Meer klussen voor een creatieve zondag? Bekijk alle DIY’s.

nog meer: wooninspiratie