WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Houten opruimbak

Onder een bankje creëer je makkelijk extra opbergruimte met houten bakken. En die houten opbergbank maak je gewoon zelf, evenals het bankje waar je ze onder rolt. 

Stappenplan voor houten opbergbank

Stap 1
Zaag 3 messing-en-groefplanken op de breedtemaat van de bak. Dit is de voorzijde. Lijm met witte houtlijm de 3 latten in elkaar.

Stap 2
Herhaal deze stap voor de achterzijde van de bak.

Stap 3
Maak zo ook 2 zijkanten. Bereken de lengte van de zijplanken door 2x de dikte van de planken af te trekken van de diepte die je de bak moet worden. Lijm ook deze planken aan elkaar.

Stap 4
Maak een bodemplaat uit mdf in de maat van de binnenmaat van de bak.

Stap 5
Zaag 4x een 30×30 mm lat op de maat van de hoogte van de bak min de dikte van de bodemplaat. Deze latten komen in de hoeken, om er de voor-, zij- en acherkanten mee aan elkaar vast te schroeven.

Stap 6
Zaag 2x een 30×30 mm lat op de maat van de diepte van de bak min 60 mm (dat is 2x de dikte van de latten). Schroef deze tussen de staande latten tegen de bodem van de bak en schroef er ook de bodem aan vast.

Stap 7
De bak is nu klaar. Schroef er eventueel wieltjes onder en rol ze onder je meubel.

Stap 8
Het bankje waar de bakken onder staan, maak je eenvoudig van gasbetonblokken die je aan elkaar lijmt. Ook kun je dit van balken maken en daarna wit schilderen.

Bron: 101 Woonideeën december 2013

nog meer: wooninspiratie