WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Dromerig slapen: een hemelbed maken doe je zo

Een luchtige, sierlijke omlijsting van het bed: er bestaat bijna niks romantischer dan een hemelbed. Zo’n zwierige look haal je zó de slaapkamer, want een hemelbed maken, dat is supermakkelijk!

hemelbed zelf maken
Hemelbed (Combitex). vtwonen dekbedovertrek Momo 240×220 cm (House in Style). Gebreide sprei, kanten topje (Atelier Sukha). Kussens Crystal Capiton silver white 30×60 cm, Cushion Caesar Shell 100% mohair/linnen 45×60 cm (Mrs. Me). Gehaakt krukje (Pols Potten). Lichtsnoer met lampjes Bella Vista van Seletti (Van Mokum). vtwonen kledingrek (Coming). Tule rok, jurk (Laura Dols). Theepot privébezit.
Hemelbed zelf maken

Nodig:

Bestel alles wat je nodig hebt voor het hemelbed online.

  • 8 houten balken van materiaal naar keuze (vuren is aanbevolen)
  • Hoekprofielen
  • Schroeven
  • Meetlint
  • Eventueel een afkortzaag

Stap 1: Bepaal het formaat

Hoe hoog de bedhemel moet worden, kun je zelf bepalen. Bepaal eerst hoe je de stof er uiteindelijk over wilt draperen. Wil je het losjes hangen, houd er dan rekening mee dat het lager komt te hangen dan de hoogte van de bedhemel. Meet vanaf de grond tot de gewenste hoogte. Onthoud dat het frame om het bed heen komt te staan en je niks áán je bed hoeft te schroeven.

Stap 2: Zagen

Je hebt voor dit klusje 8 houten balken nodig: 4 voor het verticale deel van het frame en 4 voor het horizontale. De makkelijkste manier om aan deze balken te komen is door ze op maat te laten zagen bij de bouwmarkt. Ben je een klusser in hart en nieren en heb je toevallig een afkortzaag in de schuur staan? Dan kun je hier zelf kaarsrechte balken mee zagen.

Stap 3: Bevestigen

Bevestig alle op maat gezaagde delen met elkaar door hoekprofielen vast te schroeven aan elke balk. Dit zorgt naast de benodigde stevigheid ook voor een leuk industrieel effect.

Stap 4: Kies je stof

Ga je voor romantisch linnen, een gezellig printje of zacht velours? Mooie, warme stofjes vind je op de markt, bij stofspeciaalzaken of bij de bouwmarkt. Meet eerst hoe lang de stof moet worden door langs de omvang van de hemel te meten. Tel hier ongeveer twintig centimeter bij op als je de stof een beetje in een kuil boven het bed wilt laten hangen.

Met zo’n dromerig bed doe je niet alleen jezelf een plezier, maar die doet het ook prachtig op een kinderkamer!

nog meer: wooninspiratie