WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

DIY: maak je eigen magazinerek

Tijdens de rustige zomermaanden heb je net iets meer tijd dan anders. Het ideale moment dus om te klussen of zelf iets te maken. Ik besloot om samen met mijn lief een originele en handige DIY te maken: een magazinerek! Dit rekje voor boeken, magazines en decoratie stond al lang op mijn wishlist. En dankzij het handige gereedschap van Bosch wist ik het eindelijk waar te maken! (promotie)Magazinerek

Magazinerek

Magazinerek

Magazinerek

Muurrekje

Als echte interieuraddict heb ik thuis steeds de nodige woonmagazines en designboeken rondslingeren. Ik was al een tijdje op zoek naar een manier om deze boekjes tot hun recht te laten komen tot ik botste op een mooi muurrekje op Pinterest. Ik besloot om zelf iets te maken waar ik elke maand weer al mijn favoriete veroveringen op kan uitstallen.

Allereerst ging ik met mijn lief op zoek naar een mooie houtsoort. We kozen voor enkele Finse Spruce platen, omwille van hun lichte en Scandinavische uitstraling. Vervolgens zochten we een leuke manier om de plankjes op de houten platen te bevestigen. Toen we de gouden hoekverbinders vonden, wisten we dat die perfect zouden zijn. Ze voegen een hedendaagse en speelse touch toe aan het geheel.

Eenmaal thuisgekomen begon het echte kluswerk… Hoewel ik eerst vreesde dat het niet makkelijk zou zijn, ging alles echter super vlot. In ongeveer anderhalf uur hadden we deze hele klus gefikst! Eerst gebruikten we de schuurfunctie van de Bosch PMF multitool om alle plankjes af te schuren. Daarna schroefden we alle stoelhoeken vast met de PSB accuklopboormachine van Bosch. Ik ben nog steeds verbaasd over hoe makkelijk deze DIY is gegaan en met wat een resultaat bovendien… I love it!

Wat heb je nodig

Houten platen
Geel verzinkte stoelhoeken
Bosch PMF multitool
Bosch PSB accuklopboormachine

Werkwijze

  • Ga naar een houthandel en zoek een houtsoort uit die je mooi vindt
  • Controleer de afmetingen van het magazinerek dat je wilt maken. Ik ging voor 1 grote plaat van 180 op 60 cm en 5 legplankjes van 10 op 60 cm. Bespaar jezelf wat tijd en laat deze platen snijden in de houthandel
  • Gebruik de Bosch PMF multitool om alle planken af te schuren, dan heb je nadien zeker geen last van splinters
  • Met de Bosch accuklopboormachine kan je alle stoelhoeken vastschroeven op de gewenste hoogte
  • Style het rek met magazines, boeken, prenten en zelfs een bloem of plantje
  • Geniet van het prachtige resultaat

Bij House of Bosch vind je meer inspiratie en stappenplannen om zelf aan de slag te gaan. Wil jij je eigen Bosch multitool winnen? Dat kan!

Over Anne-Catherine van CLO CLO

Goedlachs, enthousiast, ambitieus én met een serieuze verslaving… aan interieur! Anne-Catherine Gerets startte in de zomer van 2014 haar blog CLO CLO en deelt sindsdien alles wat haar inspireert. In het weekend vind je haar meestal terug op een of andere markt, waar ze verse bloemen en planten koopt. Onder het motto ‘het leven is een feest, je moet alleen zelf de slingers ophangen’, gaat ze voor vtwonen aan de slag met haalbare DIY-ideeën die smaken naar meer. Veel meer.

Bron: Tekst, styling en fotografie Anne-Catherine Gerets. In samenwerking met Bosch.

nog meer: wooninspiratie