WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Cadeaulabels speciaal voor kerst

Geef je kerstcadeautje een vijfsterrenlook met feestelijke cadeaulabels: simpel te maken en zo mooi dat ze eigenlijk al een cadeautje op zich zijn. Oók leuk in de boom!

doorkijkballen

cadeaulabels

cadeaulabels semi-transparant

feestkaarten

cadeaulabels

Met envelopje

Knip de cadeaulabeltjes uit wit of gekleurd karton. Vouw de envelopjes van stevig calqueerpapier (overtrekpapier); plak de zijden op elkaar met dubbelzijdig tape. Lijm op de hoeken een stukje mini-kant – geknipt uit een zilverkleurige taartonderlegger. Pons of perforeer een gaatje in de flap, haal er een lint en koordje doorheen, bind er een (zilver)kraal aan en verpak het geheel in een mooi zakje: klaar!

Tip: Decoratieve taartonderleggers vind je bij de Duitse bakspecialist Birkmann, te koop op kookwinkel.nl.

Doorkijkbal

Leuk in eigen huis of als cadeautje: transparante kerstballen die je vult met kralen, glitters of ieniemienie presentjes als een bonbon of sieraad. Doe er wat pailletten of (extra) kralen bij voor een feestelijke look en decoreer de buitenkant met glitterlijm, of lijm er pailletjes op met transparante lijm. Hang je kunstwerkjes aan de boom met een dubbelgevouwen lint of zilver- of goudkoord dat je tussen de twee delen van de kerstbal klemt.

Tip: Kijk voor deelbare, transparante ballen bij hobbyzaken, tuincentra en bij Rienda.

Cadeaulabels

Teken of print een afbeelding van een voorwerp of dier met een eenvoudige vorm, zoals een kerstklok of vogel. Plak op een stuk karton en snijd uit langs de omtrek. Leg de uitgesneden vorm nu op decoratief papier en knip mooi uit. Maak er een gaatje in met een perforator of pons en bevestig aan je cadeautje met een goud-/zilverdraadje of lint.

Tip: Denk bij decoratief papier ook aan de restrollen behang die op zolder staan te verstoffen. Je kunt ook een lap stof gebruiken om een vorm uit te knippen (en die op een ondergrond plakken); gebruik dan een speciale textielschaar.

Semi-transparant

Met zo’n mooi label krijgt ook het simpelste cadeautje een vijfsterrenstatus. Snijd de vorm uit stevig decoratief papier of behang en uit calqueerpapier (overtrekpapier). Leg ze op elkaar en sla er een nesteltje doorheen. Bind er een lintje of zilver-/goudkoord door als finishing touch. Geen nestels in huis? Perforeer dan simpelweg een gaatje en verbind de kaartjes met het lint.

Tip: Mooi papier en 1001 versiermiddelen en ideeën vind je in de scrapbookwereld. Kijk maar eens bij Hof van Gelre Kraaltotaal.nl.

Feestkaart

Snijd met een hobbymesje leuke vormen uit karton of gebruik bestaande sjablonen. Knip rechthoekige of ovaalvormige kaarten uit wit karton of stevig, decoratief papier of behang. Leg het karton met de uitgesneden vorm hierop en spons de afbeelding op de kaart met hobbyverf in goud of zilver. Breng de verf dun aan, zodat het dessin van je papier er nog mooi doorheen komt. Je kunt ook de uitgeknipte vorm op het papier leggen en hieromheen sponsen. Of knip de vorm uit mooi papier en plak hem op de kaart. Versier met lint, band, kant, kralen, glitters, pailletten… Leef je uit!

Tip: Bijzondere sjablonen vind je in de Sjablonenshop. Heel veel kralen (ook zilveren) en bedels vind je bij De Kralendoos.

Kerstballendessin

Knip cirkels van gelijke grootte uit karton. Leg er een papieren glas- of taartonderlegger op als sjabloon en spuit de cirkels in met twee à drie dunne laagjes spuitverf in tere tinten; laat tussendoor drogen en werk heel licht en voorzichtig voor een delicaat effect. Maak met een pons of perforator een gaatje in de cirkels en haal er een satijnlintje doorheen. Maak een setje van meerdere labels in een doosje dat je omwikkelt met lint, of een lief zakje: leuk als klein cadeau!

Tip: Lint in effen kleuren of met stippen, ruitjes, hartjes en kerstdecoraties vind je onder meer bij Lintjeswinkel en Band en Lint.

Bron: 101 Woonideeën december 2012

nog meer: wooninspiratie