WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Bloemen van metaal

Voor decoratie bloemen of takken betaal je best veel geld. Wist je dat je ze ook gewoon zelf kunt maken? Glanzende bloemen maak je van metaal of koperfolie. Voor een vleugje glamour in huis!

Bloemen van metaal

Metaal- en koperfolie

Heb je wel eens gehoord van metaal- of koperfolie? Daar kan je heel veel mooie dingen van maken. Bijvoorbeeld deze bloemen van metaal. Deze folie is flexibel genoeg om te kunnen buigen en te knippen. Met sjablonen teken je de bloemen op de folie en je knipt ze eenvoudig uit. Met ijzerdraad maak je steeltjes. Door een paar van deze bloemen te maken heb je een prachtig boeket van metaal.

Werkwijze bloemen van metaal maken

  1. Knip uit metaal- of koperfolie bloemvormen (zie tekening)
  2. Begin onderaan met de grootste diameter, daar bovenop komt een kleinere vorm.
  3. Knip voor het hartje een kleine bloem met veel blaadjes. * Door de blaadjes op de plaatsen van de stippellijnen te rillen (trek deze met een potlood langs een liniaal stevig in het metaalfolie) en ze vervolgens op deze lijnen een beetje te vouwen, krijgen ze de gewenste vorm.
  4. Hetzelfde geldt voor de bladeren.
  5. Neem voor de steel stevig ijzerdraad van de dubbele lengte van steel die je wilt hebben.
  6. Maak met een tangetje een oogje bovenaan. Prik met een speld een gaatje in het hart van iedere foliebloem en rijg ze aan het ijzerdraad, te beginnen met de kleinste vorm.
  7. Vouw het ijzerdraad aan het einde om en draai de twee delen om elkaar heen.
  8. Geef het einde van de draad dat nu weer onder de bloem zit een knik, waardoor de bloemen vastgeklemd worden en niet naar beneden zakken.
  9. Vouw daarna eventueel bladblaadjes om de steel door middel van de lipjes.
nog meer: wooninspiratie