WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

7x DIY: voor de feestdagen

Een uitgebloeide bloem als mobile, een tak uit het bos 
als kerstboom: waarom zou je moeilijk doen als je de mooiste (gratis!) kerstdecoratie gewoon buiten in de natuur kunt vinden? Kun je meteen even een frisse neus halen. We hebben zeven feestelijke DIY’s voor je op een rijtje gezet.

1. De kerstboom van feestslingers

Niet zoveel ruimte voor een kerstboom of even geen zin in een echte boom, met deze boom 
kun je alle kanten op. Een kwestie van even de slingers ophangen en een klein stukje muur vrijmaken.

2. Sprookjes bestaan

Wat een sprookje, deze tafel versierd met mooie groene (olijf)takken. De metalen buizen van de tafelklem zijn bekleed met bamboe voor een natuurlijke sfeer. Alles wat je nu nog nodig hebt, is goed gezelschap.

3. Persoonlijk naamkaartje

Bij kerst hoort natuurlijk een mooi gedekte tafel. En dan zijn het vaak de kleine dingen die het ’m doen: een origineel naamkaartje, een mooi takje en een houten lepeltje voorzien van een eenvoudige natuurlijke print. Wij helpen je graag op weg, daarom vind je hier een eenvoudige DIY voor een persoonlijk naamkaartje.

4. O takkenboom

Geen groen gevaarte, maar toch een groots gebaar in huis: deze tak, subtiel versierd met slingers en papieren ballen. Met zijn fragiele vorm blijft hij ook nog leuk en fris na de kerst. De tak staat in een zelfgemaakte houten box die je later kunt gebruiken om er een kleinere tak in te zetten.

5. Lapje geluk aan de muur

Een mooi lapje naturel linnen, een eenvoudige afbeelding uit de natuur en een middagje 
geduld. Dat samen zorgt voor een leuke, subtiele decoratie die ook het kleinste hoekje in huis een warme kerstsfeer geeft. Lees hier hoe je dit mooie lapje geluk zelf kan maken.

6. Beauty by nature

Als je in de natuur goed om je heen kijkt, zie je de mooiste dingen, zoals gedroogde bloemen, grassen of takjes. Verzamel verschillende soorten en vormen en zet ze bij elkaar in zelfgemaakte bamboevaasjes.

7. Mobile uit het bos

De mooiste kerstdecoratie ligt 
letterlijk voor het oprapen of plukken. Van verschillende gedroogde 
bloemen en takjes maak je een mobiel, die je ook na de feestdagen gewoon kunt laten hangen. Trek je schoenen alvast maar aan en lees hier hoe je zelf een mobile uit het bos maakt.

Bron: vtwonen feest special 12-2018 | Fotografie Sjoerd Eickmans | Styling Kim van Rossenberg

nog meer: wooninspiratie