6 eenvoudige, praktische muurideeën

Vandaag geven we je zes eenvoudige, praktische en mooie woonideeën voor je muur. Van een simpel rasterwerk voor je sleutels tot een ruimtebesparende sidetable: met deze leuke muurideeën wil je direct aan de slag.

memobord

muursticker konijn

muurideeën

vlechtwerk

koper

sidetable

6 muurideeën

Idee 1: beschilder een oude deur met schoolbordverf, hang hem op en je hebt een memobord.

Idee 2: opvallend magnetisch(!) behang van Groovy Magnets en een verzameling foto’s en scheursels maken van een saaie muur een muur om van te genieten.

Idee 3: rasterwerk van een oud hek en wat papierklemmen en je hebt een prima memobord en opbergplek ineen.

Idee 4: lekker kleurrijk: hang een aantal platte rieten manden aan de muur en creëer zo een bijzondere blikvanger.

Idee 5: hoe cool is dit! Koperen buizen, in een paar bochten gebogen, vormen handige rails om keukengoed aan op te hangen.

Idee 6: neem een sidetable en zaag deze in de lengte doormidden. Plaats ‘m met de lange kant tegen de muur en je hebt en handige smalle tafel voor in de gang, slaapkamer of woonkamer.

Bron: 1. vtwonen | Fotografie Jansje Klazinga | Styling Frans Uyterlinde – 2. Groovy Magnets via Pinterest – 3. Pinterest – 4. vtwonen | Fotografie Tjitske van Leeuwen | Styling Marianne Luning – 5. vtwonen | Fotografie Jeroen van der Spek | Styling Cleo Scheulderman – 6. vtwonen | Fotografie Jeroen van der Spek | Styling Fietje Bruijn

nog meer: inspiratie

Reacties:

Anoniem op 8 mei 2014 om 19:38

De donkere kleur is royal grey van flexa.

Anoniem op 9 mei 2014 om 11:44

Wie heeft er tips en tricks om idee 5 te maken aan mijn muur/plafond voor het ophangen van pannen? Het ziet er namelijk heel tof uit en ik wil graag! 🙂

Anoniem op 9 mei 2014 om 14:19

Hi Fenna, allereerst heb je natuurlijk koperen buizen nodig. Die kun je vinden bij bouwmarkten. Om de buizen te kunnen buigen heb je een buigijzer nodig. In dit bestand van Karwei vind je een stappenplan: https://www.karwei.nl/buizen-buigen en in dit filmpje op Youtube vind je een visuele uitleg: https://www.youtube.com/watch?v=YWpOSM1MSmY Het frame bevestig je vervolgens met koperen zadels: http://www.praxis.nl/gereedschap-installatiemateriaal/installatiemateriaal/sanitair/klemmen-koperen-leidingen/sencys-roodkoperen-zadel-dubbel-15mm/5195758 Met haakjes kun je je keukenspullen ophangen.

Anoniem op 13 mei 2014 om 11:27

Wauw, wat een leuke ideeën! Dat rasterwerk vind ik vooral heel gaaf. Zou ik zelf nooit op zijn gekomen, maar ziet er heel stoer uit. Een ander muuridee.. Steenstrips kunnen een wand ook snel een gave look geven. Hier heb ik de mijne onlangs besteld: http://www.steenstripwinkel.nl. Die hebben hele mooie! Bij mij hangen ze op een uitstekend stuk muur van de woonkamer. Geeft toch een stuk meer warmte dan een gladde muur.