WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

2x DIY: bloemige en vrolijke paastak

Wat de kerstboom voor Kerstmis is, is de paastak voor Pasen; niet meer weg te denken uit ons interieur. En terecht, want de paastak is sfeervol, vrolijk en een statement piece. Extra leuk: maak er een traditie van ‘m elk jaar zelf te maken. Dit jaar hebben we alvast twee opties voor je bedacht: ga je voor een bloemige of vrolijke paastak?

gedekte paastafel met stijlvolle paastak met verse bloemen

MEER PASEN:
Zo maak je ook thuis van Pasen een feestje

Dit heb je nodig

Op pad

In plaats van een paastak te kopen, is het natuurlijk leuker om er zelf één te vinden. Voor die ene perfecte tak ga je het bos in. Plak er een voorjaarswandeling aan vast en je hebt gelijk een uitje.

Paasvaas

Om te zorgen dat je van wilde tak naar stijlvolle paascreatie gaat is de eerst stap een vaas. Praktisch? Een hoge vaas met smalle opening. Hierdoor blijven de takken mooi rechtop staan.

De tak is in huis, de vaas is in huis. Tijd om te versieren. Ga je voor de bloemige of vrolijke paastak?

Bloemige paastak

Met een bloemige paastak houd je het minimalistisch. Verf de siereieren in één kleurenfamilie. Maak ze met een lintje vast aan de tak. Zo combineer je het chique, met het vrolijke van een paastak. Maar wie zegt dat de paastak alleen uit takken moet bestaan? In combinatie met verse bloemen wordt het een fris geheel. 

Vrolijke paastak

Aan kleuren geen genoeg, de vrolijke paastak mag zo gek mogelijk. Natuurlijk passen paaseieren hierbij, maar ook gekleurde, zelfgemaakte pompons kunnen aan de paastak. Hang ze aan een touw of lintje en de tak fleurt gelijk op.

MEER PASEN
Papieren pompons, zo maak je ze

Shop een mooie vaas voor jouw paastak

nog meer: wooninspiratie