WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Winter essentials: de zachtste en warmste vloerkleden

Het wordt weer kouder, dus tijd om het in huis zo aangenaam mogelijk te maken. En wat hoort daar in ieder geval bij? Lekkere zachte stoffen en materialen! Waarschijnlijk heb je de pantoffels en wollige plaids inmiddels al klaar staan en liggen, maar vergeet de vloer niet. Zachte vloerkleden kunnen de hele woonkamer transformeren.

zachte vloerkleden | vloerkleed lijnen woonkamer
Vloerkleed Doodle, 160×230 cm € 179,-.M.m.v. vtwonen.nl (dekbedovertrek van vtwonen, plaid van Exotan). Overig privébezit.

Welk materiaal?

Als je op zoek bent naar échte zachte vloerkleden, dan is het niet echt handig om te kiezen voor bijvoorbeeld een materiaal als jute – hoe mooi dit ook staat. Ook katoen ga je liever uit de weg. Wat dan wel een goed idee is? Ga bijvoorbeeld voor een materiaal dat minder stug aanvoelt. Vaak zijn wollen vloerkleden het zachtst, maar ook polyester of polypropyleen klaart de klus, en is iets betaalbaarder dan wol.

LEES OOK
Alles weten over hoe je het juiste vloerkleed kiest? Bekijk dan onze shopgids!

Liever hoogpolig

Voor een zachte landing voor je voeten kun je over het algemeen beter kiezen voor een hoogpolig vloerkleed. Wat dat precies inhoudt? Een laagpolig vloerkleed is een kleed met een korte steek of lus. Deze kleden zijn daardoor minder ‘hoog’. Ze zijn makkelijk te stofzuigen, maar een stuk minder zacht. Hoogpolige vloerkleden hebben een lange steek of lus en zijn daardoor extra zacht. Moeilijker schoonmaken, maar het loopt een stuk fijner.

Time to shop

Onderaan dit artikel vind je een mooie selectie zachte vloerkleden die we alvast voor je maakte. You’re welcome! Op zoek naar iets anders? Geen probleem. Bij Made vind je ook erg mooie hoogpolige vloerkleden als je op zoek bent naar een rustgevende sfeer. Ben je benieuwd naar onze eigen vtwonen collectie? Hier bekijk je alle vloerkleden en hun kleuren en stofsoorten rustig op je gemak.

nog meer: wooninspiratie