WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Dit zijn de 4 belangrijkste lentetrends in huis

De lente is meestal het moment dat alles anders moet. Je kapsel, misschien wel je baan en zeker ook je huis. Heb je ook de voorjaarskriebels te pakken? Met deze 4 lentetrends tover je je interieur om tot een voorjaarshuis anno nu.

Maximalisme

Of je nou gaat voor een subtiel accent of behoefte hebt aan een rigoureuze transformatie: met deze trends kun je voor zowel de grootse – als de bescheiden aanpak gaan. De trends zelf zijn allesbehalve bescheiden. Maximalisme is het toverwoord. Dit voorjaar pakken we uit – en wel zo.

1. Keramiek in organische vormen

Handgemaakt keramiek is er al een tijdje en gaat voorlopig nergens naartoe. Ga voor organische vormen. Dat geeft een tafelsetting een levendige uitstraling. Zet wat bloemen in een keramieken vaas of – kan zodat de eettafel wordt opgefrist met een echte eyecatcher.

2. Weelderige patronen

Bloemenprints zijn een gegeven in de lente, maar er zijn ook genoeg weelderige patronen die ‘lente’ schreeuwen zonder dat platgetreden pad te bewandelen. Heb lef en ga voor kleurig en uitbundig.

3. Verlichting van natuurlijk materiaal

Bohemién is een echte lente- en zomerlook. Niet zo gek ook dat nu overal verlichting van natuurlijk materiaal opduikt. We zien lampen van jute, lampen met houten kralen en zelfs lampen met details van gekerfde kokosnoten.

4. Uitgesproken behang

Wanneer het op behang aan komt, geldt: hoe opvallender, hoe beter. Omarm je innerlijke maximalist: dit seizoen hoef je niet te kiezen. Dus ja: én dat hysterische behang én kussens/stoelen/gordijnen in een opvallend patroon. Is dat je toch teveel van het goede? Ga dan voor één accentmuur en houd de rest neutraal.

Bron: 1. vtwonen catalogus 2018/2019 | styling Kim van Rossenberg | fotografie Sjoerd Eickmans 2. vtwonen shopcatalogus voorjaar/zomer 2018 | styling Cleo Scheulderman | fotografie Jeroen van der Spek 3. vtwonen catalogus 2018/2019 | styling Kim van Rossenberg | fotografie Sjoerd Eickmans

nog meer: wooninspiratie