kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Dit is volgens Google dé nr. 1 woonkamertrend van 2019

Alles wordt ooit weer hip. Die vlieger gaat op voor zowel kleding als interieurs. En in dat laatste geval zijn de jaren 50 op dit moment ontzettend aan de hand.

Nostalgie

Dat is niet zomaar uit de lucht gegrepen. Google meldt in hun trendrapport dat er 5000 (!) keer meer wordt gezocht naar jaren 50 woonkamers in vergelijking met vorig jaar. Het is niet zo gek dat we allemaal teruggrijpen op nostalgie. Uitgesproken kleuren en maximalistische prints zijn enorm geliefd. Niet zo vreemd dus dat mensen terugvallen op het Mad Men-tijdperk voor de nodige inspiratie.

Voel je daar ook wel wat voor? Met deze designelementen waan je je Don (of Betty) Draper in eigen huis.

1. Kleurrijke bekleding

Na de Tweede Wereldoorlog werden huiskamers gedomineerd door levendige, vrolijke kleuren. Kijk vooral uit naar kleuren als geel, rood, bubblegum, turquoise en grasgroen voor een chic jaren 50-palet.

2. Houten meubels met strakke lijnen

De legendarische meubelontwerper Charles Eames maakte furore in de fifties. Dankzij hem regeerden in die tijd gelikte houten meubels van triplex.

3. Abstract textiel

Abstracte prints geven een opvallende retro-touch. Denk aan atomische vormen, geometrische patronen en  bloemenprints.

4. Een mini-bar

Feitje: in de jaren 50 werd de thuis-bar een ding. Anno 2019 is een trolley waar je de drankvoorraad en mooiste glazen op zet weer helemaal een ding.

5. Decoratieve lampen

Vanaf de jaren 50 dienden lampen meer dan alleen een praktisch doel. Hoe opvallender en geometrischer, hoe beter.

Bron: 1. Styling Fietje Bruijn | Fotografie Jeroen van der Spek 2 & 3. Styling Cleo Scheulderman | Fotografie Jeroen van der Spek

nog meer: wooninspiratie