WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Dit is de ideale temperatuur in elke ruimte van je huis

Het is natuurlijk voor iedereen anders – de één houdt van fris en de ander stookt de verwarming het liefst hoog op – maar er bestaat zoiets als de ideale temperatuur om in te verblijven. En die is zeker niet voor elke ruimte in huis hetzelfde.

4 dingen die je moet weten als je een nieuwe bank gaat kopen

De woonkamer

Je bent voor een deel van de dag te vinden in de woonkamer. Of dat nu in je pyjama, kloffie of gewone kleding is. In de avond televisie kijken, overdag wat werken. De meeste mensen vinden een temperatuur die tussen de 19 en 22 graden ligt het fijnste in de woonkamer. Hoe warmer je het maakt, hoe duffer je wordt. Niet ideaal voor tijdens het werken, dus. De ideale temperatuur voor in de woonkamer ligt tussen de 20 en 21 graden Celsius.

Naast het bepalen van de juiste temperatuur zijn er meer trucs om het thuiskantoor aangenamer te maken. Lees hier hoe je thuis de balans tussen werk en privé vindt.

De slaapkamer

Waar we er in de woonkamer van houden om het lekker warm te hebben, is het belangrijk dat de slaapkamer juist koel is. Misschien is de slaapkamer wel de meest koude kamer van het hele huis (als je geen kelder hebt).

In een warme slaapkamer van rond de 20 graden is je nachtrust slechter dan in een kamer waar de temperatuur om en nabij 16 graden is. De verwarming maakt de lucht droog en dat is niet prettig voor je lichaam. Pak er liever een extra deken en een hete kruik bij om warm te blijven.

Tip: laat de verwarming in de slaapkamer uit en zet een raam open. Doe ‘m vlak voor het slapen dicht zodat de kamer gevuld is met frisse lucht waar je de hele nacht op kunt teren.

Nu de slaapkamer comfortabel is geef je ‘m zo een hotel-gevoel.

De badkamer

Van de koudste kamer naar misschien wel de warmste. In de badkamer brengen we het meest tijd door zonder kleding op ons lijf. Logisch dus dat de badkamer wat warmer mag zijn dan de rest van het huis. Het lekkerst is een temperatuur tussen de 22 en 24 graden. Houd de deur dicht, zodat er geen warmte ontsnapt.

Tip: doe vlak voor het douchen pas de radiator in de badkamer aan en zet ‘m weer uit als je de badkamer verlaat. Zo staat de verwarming niet de hele dag te loeien en leef je een stuk duurzamer.

Shop moois voor in huis…

nog meer: wooninspiratie