WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Zo maak je je woonkamer klaar voor een heerlijke kerstfilm-marathon

It’s the most wonderful time… Alle clichés mogen weer op tafel, want kerst komt eraan. Heb jij al een kerstfilm-marathon ingepland met je familie of vrienden? Met deze items maak je die hoe dan ook tot een groot succes.

Leuke schalen, kommen en bakjes

Geen kerstfilm-marathon zonder snacks. Haal de leukste kommen en bakjes in huis. Zorg dat ze groot zijn, zodat je niet steeds heen en weer hoeft te gaan naar de keuken om nieuwe snacks te halen en de kommen bij te vullen. Ga voor de ultieme kerstsfeer natuurlijk wel voor schalen in een thema. Deze van Dille & Kamille bijvoorbeeld, maakt van je filmavond gegarandeerd een hit.

De beste bank

Met wie ben je van plan de kerstfilm-marathon te houden? Stem samen af wie de beste bank heeft en besluit vanuit daar waar je films gaat kijken. En de beste bank houdt in: breed, zacht en het liefst voorzien van een hoek of een hocker waardoor je lekker ongegeneerd languit kunt gaan liggen.

Véél kussens en plaids

Aangezien de bank in de woonkamer natuurlijk eigenlijk sowieso al niet compleet is zonder plaids en kussens, is dit een makkelijke. Hoe heerlijk het ook is, een filmmarathon is over het algemeen een lange zit, dus dan wil je wel comfortabel zitten. Daarnaast is het koud in december, dus dekens zijn altijd welkom. Zorg dus dat je hier genoeg van in huis hebt.

LEES OOK
Kussens met abstracte vormen maken je huis tot een waar museum

Niet compleet zonder kaarsen

Bij kerst horen kaarsen, dus ook bij jouw kerstfilm-marathon. Shop de mooiste exemplaren in de vtwonen shop. Die van Rustik Lys bijvoorbeeld.

(Foute) kersttrui

Love it or hate it, maar als je van plan bent om de hele dag kerstfilms te gaan kijken, gaan we er voor het gemak even vanuit dat je ook niet vies bent van een cliché kerstoutfit. Toch niet jouw ding? Ga dan gewoon voor een normale gebreide trui.

nog meer: wooninspiratie