kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Dieffenbachia steelt de show!

Mooi getekend blad, kleurrijk karakter en luchtzuivering als hobby: de Dieffenbachia steelt beslist de show in huis óf op kantoor. Oftewel haal deze zomer eens een mooie Braziliaan in huis!

dieffenbachia plant

Polkadots, strepen, veren, ombré, effen – de Dieffenbachia is altijd volmaakt gestyled in de laatste woonmode. Met dank aan de ingenieuze bladtekeningen in geel, wit en groen. Niet één exemplaar is hetzelfde, zodat je er altijd een uniek ‘design by nature’ aan hebt. Die prachtige bladeren zijn niet alleen heel mooi, maar hebben bovendien een luchtzuiverende werking in huis én op je werkplek. Het is dan ook een echte kantoorcoryfee, met een stijlvol karakter.

Vochtig, maar geen natte voeten

Omdat de Dieffenbachia uit Zuid- en Centraal-Amerika komt – in het wild wordt hij vooral in Brazilië gespot – kan de plant de zomer wel waarderen: onder de 15 graden gaat ie snel mokken met droge bladranden. Vocht is dan ook wel een dingetje: houd de potgrond vochtig, maar niet doorweekt en sproei regelmatig. Zet je de plant daarnaast ook nog op een lichte plek zonder direct zonlicht, dan maakt hij scheut na scheut aan en heb je er jaren plezier van.

Zo blijft de Dieffenbachia mooi

  • Verdwijnt de bonte tekening van het blad ? Dan krijgt je Dieffenbachia waarschijnlijk te weinig licht.
  • De Dieffenbachia is een matig type: iedere 3 à 4 weken een beetje plantenvoeding volstaat.
  • Zet de plant niet op de tocht: daar valt het ongedierte eerder aan.
  • Altijd goed: even lekker vernevelen met de plantenspuit.

Even opletten…

…bij het aanraken van de Dieffenbachia: het plantensap is namelijk giftig. Trek voor de zekerheid handschoenen aan als je de plant verpot en houd ‘m weg bij kinderen en huisdieren.

Planten maken alles leuker, kijk maar op  Facebook: mooiwatplantendoen en Twitter: @watplantendoen

Meer groen, mooi & leuk voor binnen?  Ga naar mooiwatplantendoen.nl!

nog meer: wooninspiratie