WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Deze kleine aanpassingen in huis creëren een compleet nieuwe sfeer

Soms heb je zin in een grote verandering. Maar om nu een heel nieuw interieur aan te schaffen… Gelukkig kun je met een paar kleine ingrepen het gevoel van een nieuw huis neerzetten. Met kleine aanpassingen kom je een eind.

kleine aanpassingen
Staande lamp links van Santa & Cole, pilaar Travertin Vintage, staande vintage lamp, beker van Hasami Porcelain, bord van Hasami Porcelain, messing schoteltje, diep bord van keramiek van Takashi Sogo, salontafel links van Karimoku New Standard, tafellamp van Santa & Cole, schaaltje van keramiek Takashi Sogo (pantoufle-design.nl). Bank exclusief stof van l’Authentique (viavia-gorssel.nl). Betonlook bijzettafel (casagitane.com). Lage bijzettafel van gerecycled plastic van Dirk Vander Kooij (frozenfountain.nl). Roze handgemaakte vaas van keramiek (101cph.com). Marmeren bakje (stonedmarble.com). Linnen vloerkleed van HK Living (vtwonen.nl). Grijze fauteuil van gerecyclede petflessenflessen (demachinekamer.nl). Kussens Pink Salt van biologisch linnen, linnen plaid (bymölle.com). Kruikvaas en boeken privébezit.

Lampenplan

Misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar de manier waarop jij je verlichting hebt ingedeeld bepaalt grotendeels de sfeer in huis. Je kunt andere verlichting aanschaffen, maar schuiven kan ook een oplossing zijn. Geef vloerlampen een andere plek en doe een stoelendans met de lampen op tafel en in de kasten. Andere lampenkappen kunnen wonderen doen voor de sfeer in huis.

Benieuwd waar je op moet letten bij het kiezen van verlichting? Bekijk deze video’s over het samenstellen van een lichtplan voor sfeerverlichting of een lichtplan voor basisverlichting. Of lees hoe je een lichtplan voor de keuken maakt.

Nieuwe planten

Als je kiest voor kleine aanpassingen, zijn andere planten een goed begin. Grote bladeren, dunne sprieten, kleurpatronen: elke plantensoort drukt een authentiek stempel op het interieur. XL planten geven sjeu aan een hoek, terwijl kleinere planten de tafel opleuken. De kast krijgt een andere uitstraling met een hangplant aan de rand en een saaie hoek wordt ineens gezellig door het aan te kleden met planten van verschillende hoogtes.

Staan de planten te schitteren? Zorg dat je ze goed verzorgt. Lees hier waarom je ze moet afstoffen.

Andere hoezen

Fris de boel makkelijk én snel op door kussens van een ander jasje te voorzien. Heersen neutrale kleuren in het interieur? Experimenteer dan eens met knapkleuren, prints en franjes.

nog meer: wooninspiratie