WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Deze items hebben hun looks te danken aan schelpen

Het strand ligt vol met schelpen met de meest artistieke lijnen en contouren. En deze vormen schitteren nét zo mooi in ons interieur als op het strand. Schelpen zorgen voor fijne sea vibes in huis. Pak je wensenlijst er alvast bij, want deze items hebben hun looks te danken aan schelpen.

vtwonen | 55 jaar jubileum pink glazen feesttafel | schelpen
Sint-jacobsschelpen (bellatio.nl). Porseleinverf (pipoos.com). Cocktailglazen (hkliving.nl). Goudkleurige coupe (hm.com). Verzilverde champagnekoeler en halfronde tafel beide (prinsheerlijkantiek.nl). Tule (boerenbonthal.nl).

Vazen

De zee vormt één grote inspiratiebron, ook voor deze artistieke vazen. Zo heeft de crèmekleurige vaas van Ferm Living haar vorm te danken aan de nautilusschelp en lijkt de vaas van HKliving met een beetje fantasie op een stuk koraal. Met een paar groene takken of kleurrijke bloemen doen deze vazen de hele kamer opbloeien.

Kussens

We hebben van kussens nooit genoeg. In de vorm van een schelp of met een opdruk van parels en kralen zorgen ze voor bohemian vibes in de woon- en slaapkamer. Vooral in combinatie met fluwelen stoffen en opvallende kleuren. En wanneer het in de winter toch iets te boho wordt, berg je ze gewoon op en haal je ze in de zomer weer tevoorschijn.

LEES OOK

Wishlist: aan de Hollandse kust

Accessoires

De wijde mantel en hartschelp zijn van nature al parels om naar te kijken. Niet zo gek dat zoveel accessoires de vorm van deze schelpen met trots dragen. Zo’n schaaltje voor sieraden of houder voor kaarten staan overal prachtig. Alsof ze rechtstreeks uit de zee zijn gevist en in een potje met goud zijn gedompeld.

Lampen

Op een nachtkastje, boven je bureau of aan de muur: deze lampen zorgen het hele jaar door voor een strandgevoel. De lichtgevende schelpen doen denken aan een warme zonsondergang aan het strand. Dromeriger kan het niet, toch? Tip: de wandlamp van Goodnight Light kan ook gebruikt worden als tafellamp.

nog meer: wooninspiratie