WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Deze interieurstijl past bij jouw persoonlijkheid

Of jij je aangetrokken voelt tot een bepaalde sfeer of stijl, is afhankelijk van wat voor persoon je zelf bent. De een leeft meer vanuit het gevoel, terwijl de ander het liefst eerst alle details overdenkt. De een wordt warm van accessoires en kleur, de ander gedijt bij rust en minimalisme. Ontdek welke interieurstijl bij je past (en welke absoluut niet).

interieurstijl bij persoonlijkheid vtwonen
3-zitsbankNockeby, 251x97x82 cm (bxdxh), bijzettafelGladom, vloerkleedKnaldrup, 133×195 cm, blauwe gecapitonneerde poefSandbacka, 50×50 cm, messing dienbladGlattis(op blauwe poef),Ø 38 cm, donkerrode kussenhoes Sanela. Chaise longuePrimrose, blauwegecapitonneerde poef Hampton, koperkleurige staande lampColett. Spiegels aan de wand, v.l.n.r. bamboe,Ø 76 cm, met metalen lijst,Ø 60 cm. Rotanspiegel,Ø 70 cm, bamboe, Ø 78 cm. Rotan fauteuilLiseleje, rond donkerblauw kussen Kugleask op bank. Poef met franjes,35×40 cm (Øxh), houten lampenvoet, lampenkap, terracotta theepot, beker, matgouden lepel. Mosterdgele plaid, 125×150 cm, lichtroze velvet kussen, 30×50 cm, glazen vaas Ambero (met tak), hoogte 25 cm, koperkleurige kaarsenstandaardRondina. Koperkleurige gieter, rondgoudkleurig kussen. Vaasje op bijzettafel Serax.

Type 1: De Reformer

Dit type raakt snel verstrikt in details, dus hoe minder accessoires er in huis zijn, hoe beter. Mid-century of een minimalistische interieurstijl maken dit type blij. Te veel kleuren zorgt voor een onrustig gevoel, dus natuurlijke tinten doen het beter bij de Reformer. Als laatste is dit type erg begaan met de wereld, dus wordt er niks gekocht als het niet écht nodig is. Alleeb als het de aarde niet schaadt, mag het over de drempel, is de lijfspreuk van de Reformer. Mensen van dit type worden daarom blij van duurzaam design.

Type 2: De Helper

Dit type mens is erop gericht zich helemaal te geven aan wat de ander nodig heeft. Helpers zijn geliefd, sociaal, geduldig en zachtaardig. Hun valkuil is dat zij zich wegcijferen voor anderen en daarom hun eigen behoeften nogal eens verwaarlozen. Hun huis is warm en straalt een uitnodigende sfeer uit. Zachte stoffen, grote kussens en ronde vormen laten hun hart sneller kloppen. Helpers hebben planten in overvloed (want daar kunnen ze voor zorgen) en er hangen liefdevolle foto’s aan de muur van waardevolle herinneringen. Opruimen staat iets lager op de prioriteitenlijst van helpers.

Weten wat nog meer bij je past? Doe allerlei leuke vtwonen woontests.

Type 3: De Najager

Najagers zitten vol energie en pit. Wat hun betreft kan het allemaal niet perfect genoeg. Ook niet wat betreft hun interieurstijl. Alle onderdelen van het interieur moeten matchen en van hoogwaardige kwaliteit zijn. Dit type mens houdt van kwaliteit in hun interieur en vindt het niet erg om zo nu en dan een duur designstuk aan te schaffen. ‘Als het mooi is, mag het geld kosten’ is hun mantra. Najagers hebben niet alleen een tiptop ingericht huis, ook hun kleding is erop aangepast.

Type 4: De Artiest

De omschrijving verklapt het al: de artiest is het meest creatieve type van deze lijst. Ze houden van kleur, expressie en een mix van verschillende stijlen. Wanden met verschillende soorten fotolijsten, grote schilderijen, bijzondere banken en tweedehands meubels spelen de hoofdrol in hun interieurstijl. Ze struinen vlooienmarkten en kringloopwinkels af, op zoek naar de mooiste vondsten en schatten. Bij reguliere winkels zul je de artiest niet snel vinden.

Type 5: De Enthousiasteling

Als er iemand op elk feestje aanwezig is, dan is het dit type. Enthousiastelingen hebben bakken energie, zitten vol creatieve ideeën en willen niks missen. Ze zitten bovenop de laatste woontrends en hun interieurstijl gaat met de seizoenen mee. In de winter is hun huis warm en behaaglijk, terwijl ze in de zomer hun interieur omtoveren tot een gezellig beach house vol souvenirs. Een avontuurlijke, bohemian stijl met rotan, franjes en velours is wat de klok slaat bij Enthousiastelingen thuis.

nog meer: wooninspiratie