WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Deze herfstige accessoires vind je gewoon buiten

Nu het najaar zijn intrede doet, wordt het ook hoog tijd om het huis weer extra gezellig te maken met kaarsen, lichtjes, zachte kussens en plaids. Om de herfst in huis te halen, hoef je echt niet direct de portemonnee te trekken, want deze herfst accessoires vind je namelijk gewoon buiten.

Bladeren

Niet alleen droogbloemen staan mooi in een lijst, een mooie collectie bladeren ook. Helemaal als het najaar aantreedt, vind je bladeren in de prachtigste kleuren. En het mooie is dat ze vaak al droog genoeg zijn om direct in te kunnen lijsten. Maak er een kleine collage van of laat een enkel blad schitteren in een lijst. 

LEES OOK
Een eeuwigheid genieten: DIY (droog)bloemen inlijsten

Takken

In de lente plaatsen we met liefde een aantal mooie bloesem- of paastakken in huis. Die brengen je helemaal in de lentesferen. Maar wie zegt dat simpele takken van bomen dat niet kunnen? Neem er eens een aantal in een mooi formaat mee na een wandeltocht en zet ze in een hoge vaas. Door er lampjes in te hangen, maak je er een gezellig en herfstig tafereel van. 

Boomstam

Misschien wat lastig om mee naar huis te slepen na een boswandeling, maar van een boomstam kun je eindeloos veel herfstdecoraties maken. Tover ze binnen een handomdraai om tot leuke fotostandaard of kandelaar. Grote boomstammen kunnen worden ingezet als kruk of bijzettafel

LEES OOK
DIY fotostandaard van een boomschijf

Dennenappels

Dennenappels kunnen de hele herfst én winter voor sfeer in huis zorgen. Leuk als opvulling in een mand, glazen vaas, schaal of stolp. Zo maak je heel easy een herfststukje voor in huis. Aan het eind van het seizoen gooi je ze in de open haard of vuurkorf voor een heerlijke geur en fijn geknisper. Geen zin om op zoek te gaan? Dennenappels kun je ook voor een fijn prijsje kopen.

Kastanje, eikels en beukennootjes

Grote kans dat je ze als kind ook hebt verzameld in de herfst: kastanjes, eikels en beukennootjes. Hoogste tijd om die hobby weer eens op te pakken, want wat roept er meer dat herfstgevoel op dan kastanjes, eikels en beukennootjes verzamelen? Daarnaast zijn ze ook de ideale herfstaccessoires voor in huis. De perfecte toevoeging voor een herfststukje of om een lege vaas of pot mee te vullen. Plaats hier vervolgens weer een leuke waxinelichthouder en je hebt de perfecte kandelaar voor de herfst. 

nog meer: wooninspiratie