WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

De perfect gedekte ontbijttafel

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag, maar veel mensen slaan het vaak over. Hoe maak je ontbijten nou leuker? Met een prachtig gedekte ontbijttafel natuurlijk! Wij laten je zien hoe je een ontbijttafel creëert waarmee je de dag goed begint.eettafel-servies-wit

Een goed begin

Laten we beginnen bij de basis. Met fijn tafeltextiel zet je gelijk de toon voor een mooi gedekte tafel. Een tafelkleed is namelijk niet alleen praktisch, maar kan zeker ook heel stijlvol zijn. Ga bijvoorbeeld voor een licht en egaal exemplaar voor een frisse look. Of kies juist een met een kleurrijke print om de dag vrolijk te beginnen. Geen fan van tafelkleden? Kies dan voor een luxueuze tafelloper of handige stoffen placemats om de ontbijttafel mee te dekken.

Met mes en vork

Ontbijten gaat natuurlijk niet zonder servies. Nu kan je het simpel houden met alleen het broodnodige, maar door er iets speciaals van te maken wordt ontbijten met het gezin het hoogtepunt van de dag. Met mooi servies creëer je snel een eettafel met charme. Gebruik borden, mokken, glazen, bestek, eierdoppen en maak het zo bont als je zelf wil. Kies voor servies van porselein of juist van glas, voor printjes of juist simpel. Door te mixen en matchen creëer je de mooiste ontbijttafel.

Het luxe gevoel

Om de ontbijttafel nog nét iets specialer te maken dien je alles natuurlijk mooi op. Het brood in een prachtige mand, verse jus d’orange in een karaf en boter in een botervloot. Je geeft gelijk een luxe twist aan je ontbijt. Of je nu kiest voor een landelijke stijl of juist meer houdt van modern, er zijn tal van mogelijkheden om van je ontbijttafel een waar kunstwerk te maken. Zo sla je nooit meer het ontbijt over.

nog meer: wooninspiratie