WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Deze groentesoorten kweek je in een pot

Ook een beetje jaloers op mensen met een moestuin? Niet getreurd: groente kan ook prima in een pot groeien. Niet alle groenten zijn er geschikt voor, maar met deze soorten eet jij binnenkort ook van eigen kweek.

tuinspecial diy winactie kruidenbak | groente in een pot kweken

Kruiden

Wil je klein beginnen? Dan zijn kruiden ideaal. Ze blijven redelijk klein en zijn dus ideaal om in een pot te kweken. Met de juiste verzorging en aandacht groeien de plantjes snel en kun je elk gerecht nog lekkerder maken met je eigen verse kruiden.

Tomaten

Je kunt ze zelfs kopen met pot en al: tomatenplanten. En dat zegt eigenllijk al genoeg natuurlijk. Geef ‘m genoeg water en je wordt getrakteerd op de lekkerste tomaten.

LEES OOK
Tomaten kweken

Courgette

Lekker door veel warme of koude gerechten: courgette. Een makkelijke plant die goed groeit. Let wel op: de plant kan in razend tempo enorm groot worden, dus zorg meteen voor een flink formaat pot. 

Spinazie

Een groente die goed in de schaduw groeit is spinazie. En dat doet ie dus ook in een pot, mits deze groot genoeg is en je maar één spinazieplant per pot in de grond stopt. 

Radijs

De perfecte starter voor een moestuinbezitter is radijs, je hebt er namelijk maar weinig werk aan. Radijsjes zijn ook een perfecte groentesoort om in een pot te kweken, omdat ze niet veel ruimte nodig hebben om te groeien. 

LEES OOK
7 tips voor een succesvolle moestuin

Pepers

Houd je van pittig? Plant dan zeker een paar pepers in een pot. Door het vaak kleine formaat hebben ze niet al te veel plek nodig. 

Komkommer

Onmisbaar in bijna elke salade: komkommer. Ook deze groente kun je in een pot planten. Doe dat het liefst verticaal en zorg voor goede ondersteuning door middel van stokken. Op deze manier is komkommer ook ideaal om in een pot te laten groeien. 

Erwten

Een groente die ook ondersteuning nodig heeft bij het groeien zijn doperwten. Deze verticale planten groeien de hoogte in en zijn iets lastiger in de verzorging. De plant heeft namelijk vrij veel water nodig, het liefst meerdere keren per dag. 

LEES OOK
Een moestuin op het balkon, waarom niet?

Lente-ui

Lente-ui of bosui groeit snel en is een makkelijke in de verzorging. Deze groente kun je ook in een pot kweken. Lekker om een gerecht mee af te maken!

Aubergine

Geef ‘m voldoende ruimte in een pot en de aubergine zal het prima doen. Deze groente houdt van een warme standplaats en als ie te groot wordt, kun je de zijtakken snoeien. 

nog meer: wooninspiratie