WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Dagje Mechelen: shoppen & lunchen

Binnenkort een dagje Mechelen met vrienden? Groot gelijk! Je shopt er de mooiste kleren en hipste accessoires, geniet er ’s middags van een gezonde lunch en je slentert er langs de tofste interieurwinkels. Wij selecteerden voor jou drie adresjes boordevol inspiratie.

Shoppen bij Lily

Lily is een vrolijke concept store. Je vindt er naast hippe kleren en schoenen ook prachtige accessoires en interieurspulletjes. En dat aan zeer betaalbare prijzen. Verwacht je aan een mix van scanadavian cool en Franse elegantie. Heb je er na je dagje Mechelen nog niet genoeg van? Dan kun je ook shoppen op hun webshop.

Info: Lily, Onze-Lieve-Vrouwestraat 120. Open van maandag tot zaterdag van 10.00 tot 18.00 uur.

Lunchen bij Gamine

Een pauze las je in op de Korenmarkt, bij het heerlijke adresje Gamine. Alles is er kraakvers, huisgemaakt en gewoon heerlijk. Het is er klein, maar fijn, en vooral heel gezellig. Je kunt er terecht voor ontbijt, lunch of speciality koffie. Iedere dag staat er wel iets anders op het menu. Denk American pancakes met vanilleplattekaas en vers fruit, toast avocado met spiegelei of een echte BLT. Perfect dus voor een pauzemoment tijdens het shoppen.

Info: Gamine, Korenmarkt 6. Open van woensdag tot vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur, en zaterdag van 08.30 tot 17.00 uur.

Design bij Colorfool

Baud Verborgt verhuisde in januari met Colorfool naar Het Notarishuis in Mechelen, een pand van 220 vierkante meter vol trendy design, meubilair en fashion. Colorfool is een echte familiezaak: Baud en zijn vrouw Melissa vind je in de winkel, maar ook hun dochter helpt vaak mee. En als ze op vakantie zijn, dan wordt de vader van Baud opgetrommeld. Het meubilair koop je er aan betaalbare prijzen. En ze bieden ook meubels op maat aan. “We willen design aanbieden aan aantrekkelijke prijzen. Een beetje het midden tussen IKEA en duur design dus”, vertelt Baud. “Dat doen we door te werken met jonge creatievelingen en designers. Op die manier kunnen wij betaalbare prijzen aanbieden, en krijgen zij de kans hun producten te verkopen.”

Info: Colorfool, Huidevetterstraat 3. Open van dinsdag tot zaterdag tussen 11 en 18 uur.

Blijf je graag op de hoogte van alle lokale hotspots? Schrijf je dan nu in voor de Belgische nieuwsbrief.

nog meer: wooninspiratie