WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Creëer een mooi geheel in huis

Bij het inrichten van jouw huis wil je het liefst een mooi geheel creëren, met een harmonieus kleurenpalet. Hoe? Deze do’s en don’ts helpen je op weg om de kleuren en materialen in jouw interieur in balans te brengen. (in samenwerking met Flexa)

Verbindende factor

Eclectische interieurs met contrasterende elementen zijn helemaal van nu. Maar hoe zorg je ervoor dat het geen ratjetoe aan stijlen wordt? Kleur is vaak een verbindende factor. Laat bijvoorbeeld één kleur op meerdere plekken terugkomen om rust en samenhang te creëren: op de muur, in het vloerkleed en de accessoires. Of je nu kiest voor olijfgroen, offwhite of een aardse tint zoals terracotta, wanneer je telkens teruggrijpt naar die kleur zorgt dat voor cohesie.

De regel van drie

Met het mixen en matchen van materialen druk je jouw eigen stempel op je interieur. Te veel verschillende materialen oogt dan weer onrustig. Om dit te voorkomen kun je ervoor kiezen om met maximaal drie materialen te werken. Natuurlijke materialen zoals staal, hout, brons en steen harmoniëren prachtig met elkaar. Deze ‘regel van drie’ gaat ook op voor kleur. Een interieur dat bestaat uit twee kleuren kan erg mooi zijn, een derde kleur voegt nog meer dimensie toe.

Accentmuur als focuspunt

Ben je niet bang voor hier en daar een kleuruitspatting? Door één muur in een frisse kleur te schilderen zoals zachtroze of perzikoranje geef je jouw interieur meteen een compleet andere uitstraling. Een accentmuur zorgt bovendien voor samenhang omdat je hiermee een focuspunt creëert. Combineer dit met meubels en accessoires uit dezelfde kleurfamilie om het effect van eenheid te versterken, zo verbind je letterlijk de ruimte en de meubels met elkaar.

Twee smaken verenigd

Het huis van Ron en Colline uit aflevering 7 is een mooi voorbeeld van hoe kleur kan bijdragen aan een fijne sfeer. En dat was best wel een uitdaging, want zij houdt van stoer en industrieel mét kleur en hij van hoogglans wit. Styliste Eva heeft gekozen voor een warm kleurenpalet van Flexa omdat zij graag een knus en sfeervol huis wilden. Het interieur, dat voorheen wat ongezellig oogde en geen geheel vormde, is nu mooi in balans en straalt warmte uit.

Doen: een kleurtest

Omdat kleur zo bepalend is geeft het vertrouwen om je gekozen kleur van tevoren eerst uit te testen. Kleuren kunnen immers sterk verschillen bij daglicht en kunstlicht. Met de Flexa Kleurtester, een handig mini-rollertje en tester ineen, kun je verschillende kleuren thuis op jouw muur uitproberen. Dit helpt je bij het maken van de juiste kleurkeuze voor een interieur dat in balans is én goed bij jou past.

Bron: in samenwerking met Flexa

nog meer: wooninspiratie