Dé checklist om december relaxed te beginnen

Yay! December staat voor de deur en dat betekent veel feestjes, gezelligheid en samenzijn. Maar ook; sinterklaas- en kerstcadeaus inkopen, kerstkaarten versturen, het kerstdiner voorbereiden en nog veel meer! Relax, want wij hebben een checklist én inspiratie voor je, waarmee jij december helemaal zen in gaat. Zo weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet. 

Dag decemberstress!

✔ Pakjesavond staat voor de deur. Heb jij alle verlanglijstjes verzameld? Bundel ze in jouw persoonlijke Grote Cadeauboek en bepaal, voordat je de stad in gaat, wat je voor iedereen wilt kopen. Bekijk vooraf in welke winkels je moet zijn, houd focus en wijk niet van je route. Haal alles nog liever gisteren dan vandaag in huis en voorkom last-minute inkopen op de vooravond van Pakjesavond. Van drukke binnensteden krijg je nog meer stress. Carte blanche gekregen? In onze shop vind je de leukste cadeaus voor ieder budget. Blogger Laura & James heeft haar favoriete duurzame cadeaus voor de kids al uitgezocht.

✔ Het klinkt zo logisch, maar heb je echt voldoende inpakmateriaal in huis? Denk aan inpakpapier, plakband, lintjes en een schaar.

✔ Pakjesavond betekent ook; pepernoten en chocoletters. Om teleurstelling bij lege schappen te voorkomen, sla je nu alvast een voorraadje in.

✔ Oké, de Sint is het land uit. What’s next? De kerstboom. Ga je voor een echt exemplaar met geurende takken? Wacht dan niet te lang, want de mooiste kerstbomen zijn het snelst weg. Je kunt ‘m altijd nog tijdelijk in de tuin of op het balkon zetten. Liever geen vloer bezaaid met naalden? Er zijn zat creatieve alternatieven voor de kerstboom te bedenken.

✔ Hoe breng jij jouw huis dit jaar in kerstsfeer? Ga je voor creatieve DIY-aankleding of houd je het liever bij traditionele sfeermakers? Doe de test en ontdek welk kersttype jij bent. Klaar? Dan kan de kerstdecoratie van zolder worden gehaald en kan het optuigen beginnen!

✔ Wie verras jij dit jaar met een kerstkaart? Maak van tevoren een lijst met alle geadresseerden en haal kerstkaarten, enveloppen en postzegels in huis. Verstuur de kerstkaarten op tijd in verband met eventuele vertraging. Benieuwd naar de favoriete kerstkaarten van blogger Elske? Die vind je hier.

✔ Wacht niet te lang met het kopen van kerstcadeaus. Vlak voor kerst duikt iedereen de stad in en dat betekent: chaos! Hoe leuk kerstshoppen ook is, je kunt een heleboel online bestellen. Super relaxed vanachter een laptop én je kunt het thuis laten bezorgen. Plaats je bestelling op tijd, anders ligt je cadeau te laat onder de kerstboom. Met welk cadeau verwen jij jouw familie en vrienden? In de shop vind je honderden kerstcadeaus voor hem én haar.

✔ Cadeaus allemaal binnen? Inpakken maar! Dat kan natuurlijk met een standaard rol inpakpapier, maar een creatief ingepakt cadeau is natuurlijk veel leuker om te geven én krijgen. Pak je cadeau in met stof of oude boeken, versier ze met groen of maak je eigen inpakpapier.

✔ Plan je kerstdiner. Eerste- en Tweede Kerstdag betekent: gezellig met vrienden en familie tafelen. Ga je thuis dineren? Zoek van tevoren al wat recepten, maak een boodschappenlijstje zodat je niks vergeet en haal op tijd de boodschappen in huis. Kerst valt dit jaar op maandag en dinsdag, dus houd daar ook rekening mee in je planning.

✔ Liever geen aanrecht vol afwas? Reserveer ruim op tijd jouw favoriete restaurant, zodat je verzekerd bent van een plekje voor al jouw dierbaren. Wij selecteerden de leukste hotspots door het hele land.

✔ Niet vies van een wijntje tijdens de feestdagen? Laat je dan adviseren bij de slijterij voor de lekkerste wijnen passend bij jouw kerstmenu. Haal ook alvast de champagne in huis om knallend het nieuwe jaar in te luiden.

✔ Het kerstdiner is natuurlijk niet compleet zonder een feestelijk gedekte tafel. Kleed de tafel aan met een stijlvol tafelkleedeetbare naamkaartjeshouders en fonkelende kaarsen en haal je mooiste servies uit de kast. Aan welke kersttafel wij het liefst aanschuiven? Aan deze basic tafel of een tafel met een gouden randje.

✔ Last but not least: geniet tijdens de feestdagen van je familie, vrienden en het lekkere eten. Praten, proeven, dansen; daar kan geen decemberstress tegenop. Fijne feestdagen!

nog meer: wooninspiratie